自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿仔日日不停打噴嚏,又多鼻涕,攪到對眼都腫埋,想問吓有冇兒科醫生睇鼻敏感好架﹖因阿仔睇開嗰個淨係俾收鼻水藥佢食,食咗好兩日又係咁。

禁止訪問

大宅

原文章由 williamhui 於 07-9-13 12:01 發表
我之前同你個仔一樣都係咁,可能係鼻水到流,所以我係中環畢打街睇專科医生,不過好貴,但妳試試到藥房買嘖鼻既水試試,我都係專科醫生比我既藥,但我用晒就自已配,個嘖鼻水名係叫:中文名(鼻可靈)英文名:(Beconase Aqyeous Nasal Sp ...

多謝你嘅意見,但我小朋友得5歲,我唔敢就咁配藥俾佢,所以想同佢睇咗次醫生先囉﹗

子爵府

好媽媽勳章

睇專科要幾錢呀?
因為我都好敏感,但政府排期要等好耐 (over 1.5yrs)
Thx.

原文章由 williamhui 於 07-9-13 12:01 發表
我之前同你個仔一樣都係咁,可能係鼻水到流,所以我係中環畢打街睇專科医生,不過好貴,但妳試試到藥房買嘖鼻既水試試,我都係專科醫生比我既藥,但我用晒就自已配,個嘖鼻水名係叫:中文名(鼻可靈)英文名:(Beconase Aqyeous Nasal Sp ...

男爵府

醒目開學勳章

Hi slk,
我個仔今年都係5 years old,一樣有 鼻敏感,氣管敏感.仲要係keep住病左年幾兩年.後來我bring him 去左睇左Dr. Chow 後,個仔既病情得到control同改善.
呢個周醫生在青衣城既卓健醫療中心到聽診.
tel : 2431 0230
診症時間: mon to sat, sunday off
周醫生係兒科醫生,佢好好人,仲極之細心.佢會同你講得好深入,解釋得好詳細.
診金連藥物每次約$210,要視乎藥物係邊種.
不過,唔好指望睇一次就好,我個仔初初睇佢要keep住覆診至得.
你試下去睇睇周醫生呀~

首頁

尾頁

跳至