家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

這星期, 見到個市好唔舒服, 突然好想放哂d股票

雖然未到目標價, 但都有賺......只是賺少左.

我放左 753 買入6.00 買出9.00 (最高見過9.99)

2988 買入3.42 買出4.00

如果 753 跌落 8.00 左右會再入返d

複式洋房

恒指越升越唔對路, 我都走了貨, 剩下一手恒生放紙鳶. 唔係黑心, 如果唔來個大or小調整, 後市隨時出事. :cry: :cry: :cry:
:-) :-D

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都有同感 突然好想賣晒d股票:-|
不過#388,我就會同佢長廂斯守:mrgreen:

原文章由 kianmama 於 07-9-13 15:34 發表

我放左 753 買入6.00 買出9.00 (最高見過9.99)

如果 753 跌落 8.00 左右會再入返 ...

[ 本文章最後由 花子 於 07-9-13 20:15 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

sorry! double post

[ 本文章最後由 花子 於 07-9-13 20:16 編輯 ]

大宅

嘩, 你好好啦, 我放晒賺果D, 其余4隻坐緊BOAT呀.....
衰又衰在話, 有料到...所以一路渣住, 如果唔係, LOST都放呀!!!!

原文章由 kianmama 於 07-9-13 15:34 發表

如果 753 跌落 8.00 左右會再入返 ...

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

妳就好, 上星期仲同老公講, 如果 388 回落 $120-130, 入番 d 作囝囝囡囡的敎學基金, 點知比政府出手先, 睇怕都無機會再入啦

原文章由 花子 於 07-9-13 20:10 發表
我都有同感 突然好想賣晒d股票:-|
不過#388,我就會同佢長廂斯守:mrgreen:

大宅

我都係今日放得0既都放晒,等遲下再調整先再買過

珍珠宮

我呢兩個禮拜,冇買亦冇賣,要賣的已賣哂,唔會賣的e.g. 005 就幾好價都唔會賣

一來個市真係癲,我唔會高追;二來有預感要回鑊"金"先會再上(阿爺唔放直通車住似係一個先兆);三來留$抽新股

純粹個人睇法!

原文章由 whywhywhy 於 07-9-14 15:44 發表
我都係今日放得0既都放晒,等遲下再調整先再買過

洋房

我今日都放了一些

大宅

一來個市真係癲,我唔會高追;二來有預感要回鑊"金"先會再上(阿爺唔放直通車住似係一個先兆);三來留$抽新股

... [/quote]

我都有同感

大宅

原文章由 whywhywhy 於 07-9-17 09:37 發表

...

我都有同感 [/quote]

I want to sell #5 too

大宅

原文章由 cy36baby 於 07-9-17 22:06 發表

我都有同感

I want to sell #5 too [/quote]

如果買入價唔係太貴,又唔等$用咪keep住收息囉,e+個價咁低,賣左都冇乜肉食啦,睇定d先,當做定期收住息先囉

珍珠宮

原文章由 whywhywhy 於 07-9-18 10:55 發表
I want to sell #5 too

如果買入價唔係太貴,又唔等$用咪keep住收息囉,e+個價咁低,賣左都冇乜肉食啦,睇定d先,當做定期收住息先囉

whywhywhy,

所見略同! 我d 005仲係蝕緊 ($幾k),又唔係入肉,所以當做定期收住息先;其實,計番係好過收普通活期息,唔放仲可搏上返
(我覺得只係遲早問題),到時一箭雙鵰 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至