論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

印尼工人要借36000起屋!!!!!!!

333s  你說 做好分工, 一心一意, 2年不止36K了.  發表於 14-4-19 21:21

大宅

回覆:印尼工人要借36000起屋!!!!!!!

冇$,唔比!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你工人真係有病

叫佢努力工作慢慢儲錢.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

複式洋房

回覆:AHGU 的帖子

佢和我太太傾完之後,佢話問銀行借,還14個月,每月還3200x14期,因為佢爭返14個月合約,我和太太傾完之後,我太太話可以,但我話可以借銀行$,雖然佢平時湊女和家務都可以,嚟咗我們家工作2年多,第二張合約,不過近月非常古惑,開始講大話,我驚佢借完$走路,返咗印尼搵唔到佢,所以唔想佢借$,還有兩個月太太就生,所以唔知點算好.....

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

無錢可以唔起嗎?香港人夠無錢買樓啦,係咪同樣問僱主借解决問题,佢哋真係傻的嗎?同埋你借咗錢俾佢,只怕後患無窮

複式洋房

回覆:maywei 的帖子

讚好留言,希望我太太睇到你的留言

子爵府

引用:佢和我太太傾完之後,佢話問銀行借,還14個

原帖由 waiki1017 於 14-04-18 發表
佢和我太太傾完之後,佢話問銀行借,還14個月,每月還3200x14期,因為佢爭返14個月合約,我和太太傾完之後 ...
Sorry, 得罪講句,太好人只係死蠢既代名詞,你太太太好人,工人無一個信得過

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 waiki1017 的帖子

傻的嗎? 叫佢 努力搵錢!
儲$先起大屋!
話比佢知,佢地d 同鄉借$走佬有,
借咗$,又做野越黎越差,……等!
事實如此!
佢心裡有數!

博唔過呀!

琥珀宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢攞住D錢, 都返去印印脚啦, 你太太仲有2個月生, 揍new born, 仲唔借頭借路走佬咩.

侯爵府

2021勳章

傻的嗎?有親呀?一蚊都唔借。
借左包佢再續約兩年內任勞任怨?包誠實?包忠心?
自己人都信唔過何況工人

複式洋房

佢每隔一排就有新野,問我太太借錢藉口多多,由幾佰蚊至幾千蚊,由2011年嚟香港已經換咗多部電話,問佢就話人地送.....

大宅

有古惑,信唔過。唔好借, 一句講晒, 無錢。 我之前工人又係問我借錢, 話媽媽入醫院, 我唔借, 兩個月即現形(被我估中晒)(收到財仔信), 即刻同佢bye bye.即抄, 信唔過。

公爵府

2021勳章

引用:佢攞住D錢,+都返去印印脚啦,+你太太仲有2個

原帖由 lily-of-valley 於 14-04-18 發表
佢攞住D錢, 都返去印印脚啦, 你太太仲有2個月生, 揍new born, 仲唔借頭借路走佬咩. ...
一定唔會借比佢、我也想買屋,莫非問老闆借?有心玩野囉!明知就生得!

琥珀宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Gmama 發表於 14-4-18 19:23
一定唔會借比佢、我也想買屋,莫非問老闆借?有心玩野囉!明知就生得!

...
係呀, 同意.

csweva  Agree  發表於 14-4-19 00:02
stephen07leung  agree  發表於 14-4-18 21:39

複式洋房

我太太話今次佢好坦白同我地商量,問銀行借,上個月佢話阿媽入咗e院,問我太太借3000蚊,跟住我太太reject 咗佢,所以今次有此一着,但我太太話好難拒絕佢,怕佢冇心機做野.....

男爵府

唔好甘天真啦,佢跟本會借完走路,揾定個新工人把啦。你自己諗下佢成份糧要黎還錢佢重有心情同你凑仔?叫佢自己儲到錢先好起屋囉。

侯爵府

hashtag影視迷勳章

回覆 waiki1017 的帖子

起屋啫,同佢講急不在一時,好好地做埋份約咪有囉。

大宅

回覆:ncp 的帖子

香港重有D甘乜既老闆,吾怪得D外傭把我們,玩得就玩,以為香港人每個是豬,做壞哂D规佢,孤惜養奸。

大宅

回覆:waiki1017 的帖子

唔好上當。你如果應承佢,之後佢收左$就走人。你仲要比財仔追。佢走左你連termination ref. 都要比财仔先會唔再上門。你有大有細唔好say yes。快d reject佢。

大宅

引用:我太太話今次佢好坦白同我地商量,問銀行借

原帖由 waiki1017 於 14-04-18 發表
我太太話今次佢好坦白同我地商量,問銀行借,上個月佢話阿媽入咗e院,問我太太借3000蚊,跟住我太太reject ...
你肯定佢冇编大話?你太太要生仔,要錢用,問佢借番36000, 合理D堝

首頁

尾頁

跳至