自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

請問食維他命丸,應該幾時食最好?
如早上空肚、早餐後、午餐.....或臨睡前等等。

食omega 3、藍莓、鈣片,駛吾駛分開時間食?

你地有食維他命丸的習慣嗎?

Thanks alot!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我唔知道幾時食最好.
個人習慣是早餐或午餐後吃.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

早餐後食最好

民房

i eat after breakfast too!

原文章由 appleyuen 於 07-9-24 18:03 發表
早餐後食最好

男爵府

今日我聽左個講座,,,個講師話,維他命係人工合成,急用就好,,千其吾好長時間食用,

水晶宮

佢係咪講緊某一隻牌子乍?
市面上絕大部份既牌子既維他命都係人工合成,但Amxxx就係天然架.
我都係經一位做藥物學研究既朋友Dr. Ho介紹我食架.佢知道晒d藥廠既無良手法,同d藥物副作用,所以佢有病都甚少食藥,但佢研究過,Amxxx既維他命係用純天然植物提練,而且仲係有機種植.所以,長期食都絕對無問題.
原文 MaMaJOE 於 07-9-24 19:56 發表
今日我聽左個講座,,,個講師話,維他命係人工合成,急用就好,,千其吾好長時間食用,

伯爵府

牛年勳章

原文章由 MaMaJOE 於 07-9-24 19:56 發表

維他命丸點急用?
係咪例如:
我試過感冒時食維他命C,真係得架,好過食藥。

伯爵府

牛年勳章

原文章由 方方媽媽 於 07-9-25 02:09 發表
市面上絕大部份既牌子既維他命都係人工合成,但Amxxx就係天然架.
我都係經一位做藥物學研究既朋友Dr. Ho介紹我食架.佢知道晒d藥廠既無良手法,同d藥物副作用,所以佢有病都甚少食藥,但佢研究過 ...

我無研究過係合成,定係天然添!
咁坊間成日見果隻 Dr.'s. xxxxx 和 xNC 係咪人工合成的?
點至巳做人工合成呀?

子爵府

原文章由 方方媽媽 於 07-9-25 02:09 發表
我都係經一位做藥物學研究既朋友Dr. Ho介紹我食架.佢知道晒d藥廠既無良手法,同d藥物副作用,所以佢有病都甚少食藥,但佢研究過 ...
咁小朋友食o既papajelly算唔算呀???
兩個都係我心肝定>3<

水晶宮

咪就係唔易分,所以先比藥廠厄囉!
合成個d,同食藥分別不大,長期食咪有副作用囉.成本一毫子一粒,就賣到幾蚊一粒!
要知道係咪合成,要check佢有無講材料來源.單睇成份係唔知架.仲要就係check埋間廠同公司既背景囉.
之前,Dr. Ho就幫左一d媽咪check左三隻好出名既牌子,原來都係合成既!:mrgreen:
但香港係無法例規管健康食品,所以,唔到出事你都唔知食左咩入口!

水晶宮

維他命唔係藥,點急用?
個講師係咩背景架?個講座又係咩單位攪既呢?
好似有d古怪噃!
原文章由 MaMaJOE 於 07-9-24 19:56 發表

首頁

尾頁

跳至