跳至
[2007年] 清潔牙仔

首頁

尾頁

別墅

各位靚媽咪, 請問你地開始用tooth paste & brush 同bb清潔牙仔未呀 想問你地用緊邊隻牌子呢
我依家only幫阿b用濕沙巾抹口腔&牙仔 (每次食奶後).

男爵府

ME TOO! My colleague told me there is only one brand of tooth paste & bursh (cloth or plastic cover the finger, I cannot remember) can avabilable in Wing On Shop and it's safety for BB and it's good, her two daughters use it, so I think I will buy it soon!
原文章由 wuleung 於 07-9-29 14:11 發表
各位靚媽咪, 請問你地開始用tooth paste & brush 同bb清潔牙仔未呀 想問你地用緊邊隻牌子呢
我依家only幫阿b用濕沙巾抹口腔&牙仔 (每次食奶後). ...
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

大宅

我只係早晚用沙布同佢清潔口腔, 我似我地大人咁, 原來你地係每餐都清潔架!

別墅

TIANA由出世開始,每朝都會用紗巾抺牙仔,但近來唔知係咪出牙仔啲牙肉痛,點都唔肯畀我抺,次次都好要用力撬開佢個口!!!!!

彤彤媽咪:
我個囡都係叫彤彤呀!!!!

男爵府

我只係每餐奶奶用濕棉花抹咀, 謙謙每次都唔肯, 係度勁扭, 以前細個仲肯比我抹埋口腔架, 依傢抹口抹手抹面都唔肯, 日日比我鬧..

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

原文章由 lovetiana 於 07-10-2 15:53 發表
TIANA由出世開始,每朝都會用紗巾抺牙仔,但近來唔知係咪出牙仔啲牙肉痛,點都唔肯畀我抺,次次都好要用力撬開佢個口!!!!!

彤彤媽咪:
我個囡都係叫彤彤呀!!!! ...

彤彤媽咪.

大宅

原文章由 wuleung 於 07-9-29 14:11 發表
我依家only幫阿b用濕沙巾抹口腔&牙仔 (每次食奶後). ...

我都係久不久先清潔下口腔, 因為佢仲未出牙 :lol:

martse

洋房

我都係咁抹下... 驚刺激到牙肉... 應該都 ok ...

原文章由 lovetiana 於 07-10-2 15:53 發表

彤彤媽咪:
我個囡都係叫彤彤呀!!!! ...

首頁

尾頁

跳至