自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

pat031288 發表於 14-4-30 12:44
如果個女18歲生日,但就淨係自己屋企人食飯,你弟婦話要帶埋佢細佬二個仔嚟,你地會接受嗎,弟婦仲話自己個 ...
弟下同弟婦關係好唔好啦

禁止訪問

回覆:閒事一問

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

冇所謂

你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

無所謂。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

閒事一答: 無所謂﹗﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

瑪瑙宮

引用:如果個女18歲生日,但就淨係自己屋企人食飯

原帖由 pat031288 於 14-04-30 發表
如果個女18歲生日,但就淨係自己屋企人食飯,你弟婦話要帶埋佢細佬二個仔嚟,你地會接受嗎,弟婦仲話自己個 ...
閒事莫理

子爵府

冇所謂

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

冇所謂啦

子爵府

無所謂,係咪屋企無相近年齡小朋友一齊玩,所以先叫佢地黎,咁照常理,又真係玩得開心d,係小朋友角度睇

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

無所謂。

樓主情況,睇邊個出錢, 又奶奶&老公反應如何

大宅

無所謂,都係小朋友啫

禁止訪問

珍珠宮

話壽星女約咗男朋友見家長一起吃飯,多了2個小童唔方便

子爵府

睇下餐飯貴唔貴,平平地酒樓食餐飯無所謂,如果樓主諗住個女生日請成家人食貴少少,可以婉轉d拒絕,話下次再約弟婦細佬d小朋友出嚟玩

禁止訪問

禁止訪問

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

pat031288 發表於 14-4-30 13:03
個女主角係我e生女,我妹同弟婦關係麻麻,所以弟婦叫我幫佢問,我妹反應就係唔想,所以都唔知點覆弟婦,應 ...
我會覆地點唔多適合,個場比較靜同無地方俾小朋友走動。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

公爵府

BK Milk勳章

引用:其實我妹諗住自己屋企人食慶祝佢女18歲,我

原帖由 pat031288 於 14-04-30 發表
其實我妹諗住自己屋企人食慶祝佢女18歲,我弟婦成日覺得冇問題同埋可以比佢細佬二公婆二人世界 ...
咁就無謂啦!你個妹已經唔想就唔好應酬佢啦!18歲點同8/9歲玩呀?

首頁

尾頁

跳至