母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

如提。

生左30幾日到。依家pump 6-7次,每次15分鐘,有 2-2.5 安,阿仔唔夠飲,要加奶粉,想知飲左more milk plus n goat rue 係未會好好多。 定我天生不足,飲來都冇意思。
Thx

複式洋房

回覆:有冇媽媽分享吃左more milk plus 同goat rue,奶量前後分別

我bb 同你的差不多大,剛食more milk plus, pump 由3 oz 升至5oz, 我覺得work

大宅

回覆 Santorini1314 的帖子

食左幾多日/先由3oz升到5oz?thx

複式洋房

回覆:有冇媽媽分享吃左more milk plus 同goat rue,奶量前後分別

4 日,頭3 日唔係好覺

複式洋房

P.s. 我食more milk special blend 包含少許goat rue, 唔係original 嗰隻,你可以去mamabbshop.com 睇下

別墅

引用:P.s.+我食more+milk+special+blend+包含少

原帖由 Santorini1314 於 14-05-03 發表
P.s. 我食more milk special blend 包含少許goat rue, 唔係original 嗰隻,你可以去mamabbshop.com 睇下

...
有冇咩特別原因唔吃original 嗎?

男爵府

我今日開始食,希望幫到我。。。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Santorini1314+於+14-05-03+

原帖由 Balmain1234 於 14-05-03 發表
有冇咩特別原因唔吃original 嗎?
因為我見包含有goat rue 成份,雖然份量少,但唔駛食兩隻藥,我仲有食鈣片同維他命,想盡量簡化一點點

alittlestar  即係你食果只包埋通乳成份嗎?  發表於 14-5-4 14:09

大宅

我都想知係咪work,我奶量少,我都想試下,知唔知幾多錢?

別墅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Balmain1234 於 14-05-03 發

原帖由 Santorini1314 於 14-05-03 發表
因為我見包含有goat rue 成份,雖然份量少,但唔駛食兩隻藥,我仲有食鈣片同維他命,想盡量簡化一點點:waha ...
即係包埋通乳成份嗎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Santorini1314+於+14-05-03+

原帖由 alittlestar 於 14-05-04 發表
即係包埋通乳成份嗎?
通乳應該係另一隻藥叫通乳寶,我今日5 個鐘冇pump, 一pump 就有8 oz , 勁呀!呢隻藥對我有效。

別墅

BK Milk勳章

勁!之前份量是多少?

複式洋房

請問在那兒可買到?

別墅

引用:我今日開始食,希望幫到我。。。

原帖由 minimirror 於 14-05-03 發表
我今日開始食,希望幫到我。。。
等你之後分享work 唔work

男爵府

回覆:Balmain1234 的帖子

用左兩日

補小左奶粉,之前泵半oz都無,宜家有一oz,個胸大左啲。。。

禁止訪問

複式洋房

引用:勁!之前份量是多少?

原帖由 alittlestar 於 14-05-04 發表
勁!之前份量是多少?
之前pump 3 oz, 食左4日升至5oz, 昨天突然8 oz, 之後再pump 嗰幾次average 5 oz

男爵府

回覆:Santorini1314 的帖子

我每兩個中就埋身,好難泵。。

你咩時候泵架??

禁止訪問

複式洋房

Balmain1234 發表於 14-4-30 15:43
如提。

生左30幾日到。依家pump 6-7次,每次15分鐘,有 2-2.5 安,阿仔唔夠飲,要加奶粉,想知飲左more mi ...
我飲的多奶茶, 成份其實都係more milk plus , goat rue, 有的成份。

只係太多人講, 個個走去試。 坊間其實都有好多呢D成份ge 野賣架!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊