跳至

首頁

尾頁

伯爵府

呢邊呀~

伯爵府

好彩琴日妳地冇上船咋,咁大浪

我地星期6去左試間新酒店,係汀九,仲upgrade左我地去海景房+頂層 :mrgreen: 入到去yc第1時間去游水,之後玩下按摩池+sanua,夜晚去深井食燒鵝+甜品,正 酒店隔離仲有個小沙灘,不過我地冇去,間酒店好新,平平地玩下,都ok bor 星期日check out後就搭hotel shuttle去青衣,轉去迪士尼酒店

約1點半入到hollywood hotel,嘩!好多人 check in排左~45mins,不過,原本我book園景房,酒店都比左對泳池/海景房,仲係9樓,即係頂層tim 食d野之後僅係去泳池玩,仲有免費小童浮衣(好似救生衣咁款,包哂上半身)yc 玩到5願走,仲玩sir滑梯,由最初我陪佢玩,到最後佢夠膽自己sir我就係下面接住佢

玩到5點幾,梳洗好再入disney,期間見到d壞蛋如captain hook & 賈方(茉莉故事),daddy整估yc 話要同佢地影相,嚇到yc勁 ,仲嚇親d工作人員tim,猛同佢傾計,又比貼紙yc,期間對話好好笑,yc問:佢地係咪人扮?哥哥答:5係,佢真係賈方黎架...yc又問:佢地係咪人扮?哥哥又答:5係,佢真係賈方黎架,不過佢都好鐘意小朋友...如是者,同一段對話重覆左好多次,我覺得好好笑law 個哥哥又5可以講真話,但係佢咁講個小朋友又好驚:mrgreen: 之後睇埋night parade+fireworks就返酒店

第2朝yc 又話去游水,daddy同佢去,i"m too tired 仲要執野.原本諗住係酒店食lunch buffet之後返歸,不過yc 又想入disney,於是check out後就係disney玩到5點就走lu

伯爵府

原文章由 得意媽 於 07-9-30 00:25 發表
小bmom > 收到dgjs 信喇, 11月2日早上, 咁米要請假

yes ar~不過好彩呢個friday係yc 學校生日會

子爵府

過黎打聲招呼先

小bMom: 原來你今個weekend去左兩間酒店

大宅

Good morning~
Urgent想問下你地屋企上網用緊咩公司幾錢? 我網上行到期, now d體育台冇得繼續, 想轉台, 但唔知邊問ok??

尋晚去左中環碼頭睇煙花, ok唔算勁多人, ww睇得好開心, 妹妹就有d驚又要睇.
今日膊頭雙手乏力

[ 本文章最後由 濤兒 於 07-10-2 12:19 編輯 ]

男爵府

濤兒: 我地就用i-cable, $140/月, 不過好睇地區, 我個邊so far都 ok, 但婆婆個度用i-cable 就好唔掂.

另如果你有時間(真係有時間先得wow) 可否call我? 我有些學琴野想請教
:-D

大宅

過o黎報到

小b mom>> 連續去兩間hotel, 真係 "正" 有時間又介紹下果間 "平平地", 睇下係o米可以考慮周末去
大風==> 我昨晚番屋企時, 架車停在市區一個燈口都俾風吹 "郁" 呀 當時仲以為係地震

濤兒>>我用網x行, 幫5到你tim:-|

伯爵府

原文章由 芸迪 於 07-10-2 12:14 發表
過黎打聲招呼先

小bMom: 原來你今個weekend去左兩間酒店

係呀:lol: :lol: 原本只係plan左去平果間,不過見disney折左後都ok bor,咪....

伯爵府

原文章由 xxl 於 07-10-2 15:06 發表
小b mom>> 連續去兩間hotel, 真係 "正" 有時間又介紹下果間 "平平地", 睇下係o米可以考慮周末去

間酒店就0係汀九橋旁邊,叫royal view,係尖沙咀royal garden,沙田royal park....同1集團,新開而家做緊promo,住呢度2晚=住1晚黃金海岸酒店$$$,好實惠:D 不過房就相對冇咁大,游泳又細d,隔離個沙灘又細d....總之乜都細dd咁law,不過人都冇咁多bor,所以相對黎講都ok~如果5係酒店食,可以搭酒店shuttle去荃灣,or自己搭的士去深井都好快:)

check out見多數係hk人,1 pair pair or a family,原本咁多同道中人

[ 本文章最後由 小BMom 於 07-10-2 16:27 編輯 ]

大宅

小b mom>> thanks for the info. 就o甘聽都覺得好抵, 不過可能夏天去, 可以游水同去沙灘會好玩d 但係到明年夏天個價錢又未必o甘吸引lu

原文章由 小BMom 於 07-10-2 16:24 發表

間酒店就0係汀九橋旁邊,叫royal view,係尖沙咀royal garden,沙田royal park....同1集團,新開而家做緊promo,住呢度2晚=住1晚黃金海岸酒店$$$,好實惠:D 不過房就相對冇咁大,游泳又細d,隔離個沙灘又細d....總之乜都細 ...

男爵府

剛剛收左播道封信, EC收左晴晴, 而家又要做生命既決擇, 都唔知點揀好???? 一心諗住唔得就死都填我心儀區內既保記, 但....?-( ?-( , 呢兩日就要決定...

子爵府

原文章由 tokyleung 於 07-10-2 20:18 發表
剛剛收左播道封信, EC收左晴晴, 而家又要做生命既決擇, 都唔知點揀好???? 一心諗住唔得就死都填我心儀區內既保記, 但....?-( ?-( , 呢兩日就要決定... ...

恭喜! 你就好啦, ch failed la!
EC 確實係間好學校, 開心校園, 生命教育,一條龍, 又近你........

[ 本文章最後由 HeiMarie 於 07-10-2 22:49 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章

播道係米直資

子爵府

原文章由 得意媽 於 07-10-2 23:15 發表
播道係米直資

yes yes yes

男爵府

Marie: 唉!!! :-| 家家有本難諗的經, 今次唔係Daddy反對讀直資, 佢反而好平常心就話嘗試都好, 令我出乎之外, 但一些我始終要面對既私人問題就放係前面-->揍晴晴問題, 總之就好頭痕.

仲有唔知播道到中學時係米會考番主流既會考, 講真將來自己就真係唔會讓晴晴出國留學, 又驚晴晴唔慣用全英語同用普通話教中文既學習環境, 好怕佢會好吃力.
所以未收到信時, 昨晚我都好大壓力, 有少少訓唔著去諗收又點, 唔收又點???

原文章由 HeiMarie 於 07-10-2 22:47 發表

恭喜! 你就好啦, ch failed la!
EC 確實係間好學校, 開心校園, 生命教育,一條龍, 又近你........

子爵府

原文章由 tokyleung 於 07-10-2 23:26 發表
Marie: 唉!!! :-| 家家有本難諗的經, 今次唔係Daddy反對讀直資, 佢反而好平常心就話嘗試都好, 令我出乎之外, 但一些我始終要面對既私人問題就放係前面-->揍晴晴問題, 總之就好頭痕.

仲有唔知播道到中學時係米會考 ...

咪比自己咁大壓力啦, 最重要係間學校係咪比到好嘅學習環景比cc, 而佢地嘅教學目標又同你arm 5 arm key!
中學會考應是跟HK, 揍晴晴嘅問題從詳計議lor.
cc 又點睇呢

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 tokyleung 於 07-10-2 23:26 發表

仲有唔知播道到中學時係米會考 ...

考之前有冇諗, 如果考到係讀定5讀, 還是玩下?本住初初既feel 去會舒服d.
1. 如果係1間好學校, 試下無防, 始終收得你, 即係cc適合間學校啦, 所以5c 驚跟5上.
2. 揍放學問題, 如果可以狠心, 聽過有d 補習社可以幫你揍埋放學,
又或者學校可以配合到雙職父母呢. 再5係米請鐘點囉, 幫你買埋, 煮埋重正
3. 難得daddy :D 除非你個網有超心儀小學啫.

喇! 個人意見吓:loveliness:

咁早收線

[ 本文章最後由 得意媽 於 07-10-2 23:52 編輯 ]

男爵府

Marie/高人: 多謝你地既advice同安慰, 之前都有諗收/唔收既問題, 但真係估唔到晴晴有幸入到. 頭先同晴晴講, 佢話好似有個同學仔都入到wow???!!! 都唔知真唔真??

要zzz, 天日再上黎, bye!!

原文章由 得意媽 於 07-10-2 23:50 發表

考之前有冇諗, 如果考到係讀定5讀, 還是玩下?本住初初既feel 去會舒服d.
1. 如果係1間好學校, 試下無防, 始終收得你, 即係cc適合間學校啦, 所以5c 驚跟5上.
2. 揍放學問題, 如果可以狠心, 聽過有d 補習社可以幫你 ...

子爵府

OL >>交表未

伯爵府

醒目開學勳章

duplicated!

[ 本文章最後由 得意媽 於 07-10-3 00:22 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至