自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

琴晚聽左個鬼故好感人,話說有個警察打上去恐怖熱線講,佢三十年前做警察時係守黃大仙既,果時九龍城寨都係屬於黃大仙管轄範圍,話說有一晚有人報案話城寨有個單位傳出臭味,咁佢地都慣架啦!因為果度道友多,又多人獨居,所以死左無人知都唔少既。咁佢地收到call,就同一個資深D既同事一齊去現場睇下(仲call埋消防去爆門),係上樓梯時已經聞到好大陣味,經驗話佢地知係屍臭味黎,佢地去到門口正想爆門之際,佢個同事話聽到屋裡面有聲,咁佢地就按鈴,跟住有一個大概六歲既女仔開門,消防見到有人開門就即刻閃左,咁兩個警察就問個小妹妹有咩人係屋企,個妹妹話得佢同媽咪,咁佢地就問個媽咪係邊,個女仔話係房訓緊覺,當時佢地以為有人的話就可能係老鼠或其他野令到有臭味,跟住佢地問小妹妹媽咪係邊,佢指住間房話係裡面訓覺,個資深既走埋去間房,打開門望下,即刻面色變晒,原來個媽媽已經死左好耐架啦!跟住個資深警察同小妹妹講,話你媽媽係訓左,但睇怕唔會醒架啦!你跟我地出去,我地搵人幫你執起你媽媽,但個妹妹話,唔得住呀,媽咪叫我食飯先,咁打電話上電台果個警察就走去廚房望下,佢話望完之後呢三十年都記得當時既情形,佢話廚房有三送一湯,碗白飯仲有煙既!咁兩個警察互打眼色,一切盡在不言中,個資深警察同個妹妹講,你媽媽叫你食飯,咁你食埋先啦!我地係樓下等你,你食完係廚房個窗度同我地揮手,我地再上黎接你!
故事就係講到呢度,但我覺得個心好UP,一定係個媽媽死左之後,怕個女無飯食,所以做左鬼仲煮飯俾個女食!:cry: :cry:

水晶宮

畀面勳章

個小妹妹好可憐
咁細個就冇咗媽媽
:-( :-( :-( :-(

大宅

我都有聽到, 真係心酸 :-( :-(

公爵府

原文章由 小路 於 07-10-6 00:08 發表
琴晚聽左個鬼故好感人,話說有個警察打上去恐怖熱線講,佢三十年前做警察時係守黃大仙既,果時九龍城寨都係屬於黃大仙管轄範圍,話說有一晚有人報案話城寨有個單位傳出臭味,咁佢地都慣架啦!因為果度道友多,又多人獨居,所以死左無 ...

:-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

醒目開學勳章

真係心酸 :-( :-(

大宅

原文章由 小路 於 07-10-6 00:08 發表
琴晚聽左個鬼故好感人,話說有個警察打上去恐怖熱線講,佢三十年前做警察時係守黃大仙既,果時九龍城寨都係屬於黃大仙管轄範圍,話說有一晚有人報案話城寨有個單位傳出臭味,咁佢地都慣架啦!因為果度道友多,又多人獨居,所以死左無 ...

可唔可以講講什麼日期和邊一節重溫?
Thanks

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

果位小妹妹依家都應該有 36 歲 gar la wor .....

如果由佢親身上電台敘述嘅話 .... 收聽率一定爆燈 .... :-|
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

母愛真係偉大:cry:

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原文章由 cy1203 於 07-10-6 00:15 發表
我都有聽到, 真係心酸 :-( :-(

同意呀:-( :-(

子爵府

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

禁止訪問

畀面勳章

大宅

睇完心都寒埋.... 但好感動呀....

禁止訪問

複式洋房

好感動..... 真係母愛既偉大!!!
:-D 可愛昊昊於8月31日出世, 唔知係唔係趕住要返學呢? :-D

大宅

原文章由 hehalady 於 07-10-6 00:52 發表
果位小妹妹依家都應該有 36 歲 gar la wor .....

如果由佢親身上電台敘述嘅話 .... 收聽率一定爆燈 .... :-|
佢知唔知自己媽咪已經.......

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

雖然係一個好感人的"故事", 但我覺得好假囉!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

:-( :-( :-( :-(

別墅

有同感. 

原文章由 echoo 於 07-10-6 18:54 發表
雖然係一個好感人的"故事", 但我覺得好假囉!

珍珠宮

原文章由 mo777777 於 07-10-6 19:41 發表
有同感. 

係囉...佢點去買送呀!!

首頁

尾頁

跳至