興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

今日買左隻新TP LINK ROUTER, 裝到最後話VERIFY唔到.
我用NETVIGATOR, 唔用ROUTER直上又上到網, 但一再裝ROUTER, 又唔得.
我電腦知識無咩, 想問各高手, 係邊到出左問題.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

http://www.everbesthk.com/8-down ... llation%20guide.pdf

複式洋房

回覆:oktammy 的帖子

轉下channel 試下

大宅

netvigator 30Mb 以下

PPPE

[email protected] (記得打netvigator.com)
密碼

其他更高速
Dynamic IP

最好先用線駁...得咗先行Wifi

男爵府

胡車兒 發表於 14-5-6 21:41
轉下channel 試下
可以點轉channel?

男爵府

anthonylam704 發表於 14-5-7 06:00
netvigator 30Mb 以下

PPPE
我已經跟足, 係LAST STEP話VERFIY唔到個IP, 之前SETTING佢都OK晒架.

大宅

係邊度彈句verify 唔到ip...電腦定router
邊個位彈

別墅

set router過程有冇叫你輸入netvigator acc同埋password......
之前我有朋友同你一樣case, tp-link router, 用netvigator......
佢又係set極都set唔到, 跟住冇拿拿搵到個位要佢入netvigator嘅acc同password,
之後就得左喇!!!

男爵府

最後原來要唔用PPPE呀, 玩謝左

首頁

尾頁

跳至