懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家 29 weeks, 依排成日失眠, 成日瞓吾到, 你地有無o甘? 好攰好辛苦, 有セ辦法改善呀???:-(:-(:-(

別墅

原文章由 smallfish123 於 07-10-8 03:14 發表
依家 29 weeks, 依排成日失眠, 成日瞓吾到, 你地有無o甘? 好攰好辛苦, 有セ辦法改善呀???:-(:-(:-(

我差唔多29weeks too!!!!!also失眠中= =
就算訓到都係訓得果一陣就要起身all殊殊~跟住又要一陣先訓得到= =呢個week真係就快殘死= =
我叫馮小妍 聖瑪莉諾同學記得我嗎?
我們都36歲了!

大宅

I have same situation before. I try to eat two little packs of biscuit or 2 pieces of bread and warm drinks, and play yahoo mahjong for 30 mins. Also spent 15 mins to chat with BB as well. Then I have sleep for 8 hours, at least 3-4 hours asleep.

CANNY's Blog 請按『個人網頁』

大宅

唉....me too啦!!!
差唔多日日都係咁呀.....!!!
慘.....!!!!.......>>>失眠中<<<........

別墅

原文章由 smallfish123 於 07-10-8 03:14 發表

me too

別墅

你們明天要工作?

別墅

me too!:-( now 32 weeks and can't sleep even my eyes are very tired. but i can take afternoon nap as i'm a full time mom and my son takes pm class.

別墅

我都係日日失眠. 原來大肚婆失眠係甘普遍..

複式洋房

我都係呀.. 日日發夢呀。有時夢到d 唔好既野,會好驚唔敢再訓返,第朝返工個樣殘到死呀。

我估會唔會準媽媽潛意識太多憂慮,所以才會日有所思,夜有所夢, 引致失眼。

我諗住在睡房安返個喇叭,同bb一齊聽住dmusic 來訓,希望情況會好轉。

大宅

我都係啦:-(
好彩日頭唔洗返工

大宅

我都係呀, 雖然打側訓, 但係訓1-2個鐘就醒, 因為個盤骨位(hip)很酸痛要轉身, 你地會唔會? 自從到咗第三個月後, 就無試過一覺訓天光啦 ! 試過夾住pillow case訓都無幫助.

大宅

我而家38w, 晚晚一個鐘醒一次
朝早起身, 食完早餐無耐就要補眠。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我由有左到現在6個幾月一直失眠!
好辛苦呀!
好累但又訓唔到!
都唔知點捱到生BB!

複式洋房

我都訓得唔好~6點幾會醒/.\~但我返工係7.30起身GA MA =0='

大宅

又失眠呀!

我同大家一樣,經常性失眼,我現時37週多d,大約4個幾月開始失眼,昨晚只係瞓咗兩個鐘咋,最慘就係朝早瞓唔返呀.其實我仲未放產假的,但因為坐骨神經痛,要返屋企瞓床休息.:cry:

民房

我由35週開始訓唔到, 好彩開始放產假, 不過都好辛苦呀......成3點先訓着, 成日起身去洗手間. 打側訓無幾耐就會肋骨痛.......做媽媽真係好大付出呀

首頁

尾頁

跳至