跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個b5月尾出世 , 到依家都四個幾月啦 , 唔知點解個肚臍仲係凸出黎 , 你地個b有冇係咁 , 問健康院姑娘又話冇問題 , 但佢凸到成個圓柱體咁嫁 , 好肉酸呢

複式洋房

我個b都係甘。。。

後來比我同d姑娘八到原來醫生懷疑阿b有小腸氣,成因係腹部有一個弱點。醫生話1歲前有可能會好。如果唔好,就可以動手術。我之後上網查過小腸氣可以好難搞。。。希望阿b無大礙啦!

複式洋房

小腸氣.....係咪男女都會有嫁?

如果係咪死火 , 咁醫生有冇再同bb check , 係點確定係小腸氣嫁?

大宅

我大仔有小腸氣(疝氣), 係腹溝疝, 另一種係臍疝(臍脹出), 今年六月尾(兩歲半)時做咗手術。

哭時會凸出來, 男女都有機會有, 男仔機會大D

複式洋房

吓!!咁係咪要去睇醫生先, 定係睇定d先呀??

原文章由 candybarhk 於 07-10-10 23:32 發表
我大仔有小腸氣(疝氣), 係腹溝疝, 另一種係臍疝(臍脹出), 今年六月尾(兩歲半)時做咗手術。

複式洋房

原文章由 candybarhk 於 07-10-10 23:32 發表

大宅

同大仔(歲幾)企喺度沖涼時先發現佢袋袋有兩粒野凸出來, 一路都不以為意, 沒有睇醫生, 直至到兩歲返N1, 老師見到話可能係小腸氣, 我先帶佢睇醫生, 睇咗幾個醫生, 又在返健康院時順便叫醫生check埋, 佢話一般會觀察至一歲, 但大仔那時已兩歲, 所以即寫紙轉介去某公立醫院, 點知睇外科都要等一年, 後來去睇私家外科醫生, 喺私家醫院做埋手術, 快靚正!

原文章由 wood2608 於 07-10-11 00:04 發表

複式洋房

但係我果個係女喎.....咁唔知可以響邊留意

原文章由 candybarhk 於 07-10-11 00:52 發表
同大仔(歲幾)企喺度沖涼時先發現佢袋袋有兩粒野凸出來, 一路都不以為意, 沒有睇醫生, 直至到兩歲返N1, 老師見到話可能係小腸氣, 我先帶佢睇醫生, 睇咗幾個醫生, 又在返健康院時順便叫醫生check埋, 佢話一般會觀察至一 ...

子爵府

你個女會唔會係臍帶脫時唔靚既問題,埋口差呀???我個仔成個月先掉臍帶,都凸架,跟住滿月時返健康院問,姑娘幫佢再用繩再整過,過兩星期就變返凹,不過你個女而家咁大應該生埋左.

原文章由 wood2608 於 07-10-9 11:33 發表
我個b5月尾出世 , 到依家都四個幾月啦 , 唔知點解個肚臍仲係凸出黎 , 你地個b有冇係咁 , 問健康院姑娘又話冇問題 , 但佢凸到成個圓柱體咁嫁 , 好肉酸呢 ...

大宅

Keep 住番健康院時同姑娘講叫醫生CHECK, 或去睇兒科

原文章由 wood2608 於 07-10-11 14:57 發表
但係我果個係女喎.....咁唔知可以響邊留意

首頁

尾頁

跳至