自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我個女K1全日班,依嫁放後就會老爺奶奶接返佢地屋企先,等我放工就接亞囡返屋企.
己經講咗好很多次叫老爺唔好畀糖亞囡食.無事就好地地,但我個女好多時都會咳.
所以自己好少畀熱氣野同糖佢食.點知老爺覺得唔畀糖佢食係我有問題.
佢岩岩食完中葯己經無咳.第二日又畀我發現畀佢食朱古力.
其實我有同亞女講.如果爺爺畀糖妳唔好食呀,因為妳會咳呀.點知有日上到去
接亞女,老爺同我講頭先畀糖佢食佢唔食喎,我個刻己經忍住度氣,真好想#($&%)*#$#&^佢.
但最嬲都係我教緊個囡係度插咀...真係唔知點同佢溝通
呻完

珍珠宮

引用:我個女K1全日班,依嫁放後就會老爺奶奶接返

原帖由 BOLOOIL 於 14-05-14 發表
我個女K1全日班,依嫁放後就會老爺奶奶接返佢地屋企先,等我放工就接亞囡返屋企.
己經講咗好很多次叫老爺唔好 ...
叫你老公鬧爆佢 再唔得請鐘點接放學

BOLOOIL  HAHAHA..我都好想...但唔會咁做  發表於 14-5-14 10:20

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

引用:我個女K1全日班,依嫁放後就會老爺奶奶接返

原帖由 BOLOOIL 於 14-05-14 發表
己經講咗好很多次叫老爺唔好 ...
冇計,一係唔好比佢地湊

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實揾得老人家幫手, 預咗會有呢類問題...

可以叫你老公開聲講下...但如果唔聽, 無計的...

BOLOOIL  同老公講咗我放工接佢...佢唔想亞囡咁遲走,䁷得好慘喎  發表於 14-5-14 10:22

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

佢地係唔會聽架....一係唔好比佢地湊

珍珠宮

無計,一係唔好比距湊..
老人家錫孫, 中意用野食氹阿b.

BOLOOIL  都明GE  發表於 14-5-14 10:23

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:點講你先會聽...

一係自己買定d 自己接受嘅零食放係佢地屋企,叫佢要食就比呢d!唔好比糖、朱古力,爛牙就麻煩,禁細個剝牙要全身麻醉<---誇d 嚇下佢地!

BOLOOIL  我有買..芝士粒粒放係佢地個邊.  發表於 14-5-14 12:42
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

珍珠宮

比人湊預左嫁喇。。。

侯爵府

好媽媽勳章

你老公唔同6299傾好,就唔好再比佢地接放學。
小朋友係學校會有幾慘呀?
食糖食到成日病,要佢食藥噤唔慘咩?

BOLOOIL  咪係...好認同,  發表於 14-5-14 12:44
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

大宅

我自己阿媽都係咁, 講多兩句又係話我有問題, 又話我當佢工人, 又話要走咗去, 仲要我個仔有日爆咗句, 媽媽返工工, 食糖糖, 好明顯婆婆教, 我個仔2歲咋
真係無計, 一係唔洗佢地湊

BOLOOIL  其實我都會畀糖,朱古力.但係要係佢健康,好乖獎勵畀佢先有得食  發表於 14-5-14 12:46

首頁

尾頁

跳至