在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

.

水晶宮

eyan~~

雖然我吾係好識講野...不過我都想你吾好甘灰心...始終6年無做野ma...一定無甘快適應e 個社會ka la...更可況你係做sales tim...d 產品一定係日新月異ka la...再加上你d 同事好好...甘米比d時間適應番law...加上你以前做開sales..相信吾難kei...問題係睇你自己kei 心點諗...如果你話想幫補頭家kei...甘就要努力d去面對份工law...其實你已經好叻ka la...無做野6年...e 家可以搵到份工..好難得ka ...我就岩岩失業...所以都要努力搵工...亦都想幫補屋企...但搵工kei 野又吾急得...吾係我想做就有人請...有時我都好似你甘諗當初吾放棄8年果份工kei 話...我米吾駛憂甘多野law..e家收入又少左...但我自己再問自己當日走kei 原因係咩....係壓力大同經常ot...做到真係人都顛...有苦自己知 ...無時間睇個囡同老公...既然當日決定左....叫自己吾好再想番轉頭....放開d...甘米會開心d law..話晒放棄左份工後...真係多左時間理個囡...親子時間又多左..所以話呢真係有著有吾著ka...點都好la..我地一齊努力加油...吾好放棄ar..仲有ar..千其吾好諗埋一邊ar...有咩上lai 同d 媽咪傾下...bk 都係一個好好kei 傾訴平台lai ka

[ 本文章最後由 tszyau2000 於 07-10-18 10:58 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

.

.

別墅

我都好唔慣
差唔多成兩年無做野................
我都唔想做架,.
我都有個飲酒,減壓
番左新工兩個月,試
用期仲有一個月......................
好想佢加我人工.......................因為我人工都無10k...............仲要係19大公司.......................

男爵府

畀面勳章

原文章由 大頭貓 於 07-10-19 13:02 發表
我都好唔慣
差唔多成兩年無做野................
我都唔想做架,.
我都有個飲酒,減壓
番左新工兩個月,試
用期仲有一個月......................
好想佢加我人工.......................因為我人工都無10k............ ...

真係岩岩番工好吾慣,而家番左一個月都叫做識認番d工作既流程,就算今日爆場都叫做ok,無之前0廿縢雞,加油呀,我人工都無10k,不過如果今個月有d番0廿上下生意額,傭金都有望既.

民房

我都剛剛由做了10年的行業轉了另一行,真係好唔慣呀!!一路係到考慮走定唔走,走好不容易有機會入呢行,唔走真係好唔開心,你d同事對你好己經係好慶幸的事,我係head同另一個做得耐d的同事好差,唔識唔使指意佢教你,做錯就罵你,我同其他入咗呢到做無耐的同事日日都驚,日日都唔開心,但當我決定走時我真的輕鬆了很多,所以有一班同事對你好好己經令人好羡慕的,努力d放開d其實你已經很幸運的唔好成日諗唔開心的事呀,多d諗開心的事呀

男爵府

畀面勳章

原文章由 hello77 於 07-10-20 09:59 發表
我都剛剛由做了10年的行業轉了另一行,真係好唔慣呀!!一路係到考慮走定唔走,走好不容易有機會入呢行,唔走真係好唔開心,你d同事對你好己經係好慶幸的事,我係head同另一個做得耐d的同事好差,唔識唔使指意佢教你,做錯就 ...

係呀,我都好興幸有斑好同事,而且個人年紀大左,做事既手法都同6年前吾受左,所以同d同事都好好,而家老闆同老闆娘真係超級無架子,所以尼個係我唯一吾舍得走既原因,真係做左0廿多年人,打左0廿多年工,尼份工真係最開心,77,你都要加油呵

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至