懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想買尿片(新生huggies/pampers), 成箱買,哪裡有and便宜的??

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 piggy2 於 07-10-20 15:27 發表
想買尿片(新生huggies/pampers), 成箱買,哪裡有and便宜的??

你未必用得哂一箱bor~ ?-(
仲有, huggies nb大過 pampers nb
我隻6.5lb B.. 用咗3 packs pampers/nepia nb, 轉S前就用咗1 pack huggies nb (嗰時已經9lb)

複式洋房

原文章由 piggy2 於 07-10-20 15:27 發表

荃灣兆和街有間藥房超平, 所有牌子ge尿片同奶粉都平過o西其他地方, 而且間藥房超過30年歷史, 好多人去買, d貨又新又真!我d朋友會專登由屯門碴車出黎買.

大宅

我都住荃灣, 可否告知近邊頭? thx~~~~~~

大宅

我想問應該幾時由NB轉用S呀?

大宅

May I know where exactly the 藥房 and the name of 藥房?

原文章由 teresayc 於 07-10-20 21:14 發表

荃灣兆和街有間藥房超平, 所有牌子ge尿片同奶粉都平過o西其他地方, 而且間藥房超過30年歷史, 好多人去買, d貨又新又真!我d朋友會專登由屯門碴車出黎買. ...

大宅

My baby is a premature baby..he is still very small and in the ICU. He already used 6 packs of the NB diapers...

yeah..at first i used huggies but after that i changed to pampers as the nurse told me that huggies nb is bigger than pamper nb. So nw i am using pampers. But some mamas said huggies is better. I am now buying in Box..so i wanna know whether huggies is better or pampers...h

原文章由 kerkermui 於 07-10-20 19:56 發表

你未必用得哂一箱bor~ ?-(
仲有, huggies nb大過 pampers nb
我隻6.5lb B.. 用咗3 packs pampers/nepia nb, 轉S前就用咗1 pack huggies nb (嗰時已經9lb)

別墅

huggies nb is bigger than pampers, but nb 真係好快唔arm, pampers 條片太短, bb 滿1個月已經要用S size

大宅

原文章由 teresayc 於 07-10-20 21:14 發表

荃灣兆和街有間藥房超平, 所有牌子ge尿片同奶粉都平過o西其他地方, 而且間藥房超過30年歷史, 好多人去買, d貨又新又真!我d朋友會專登由屯門碴車出黎買. ...

請問藥房的全名是???

複式洋房

原文章由 Yoyolala 於 07-10-20 22:11 發表
我想問應該幾時由NB轉用S呀?

如果呀b夠4kg, 我會由NB轉用S.

複式洋房

間藥房叫中和, 不過係呢度講唔講得架?
會唔會以為賣廣告?

公爵府

畀面勳章

其實用咩野brand睇身型架喎, 我囡囡個時, 用親pampers就漏尿, 因為餵人奶, 一打側佢, 必漏, 之後轉用huggies, fit好多, 我唔覺大條喎
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

原文章由 winwin815 於 07-10-21 20:43 發表
其實用咩野brand睇身型架喎, 我囡囡個時, 用親pampers就漏尿, 因為餵人奶, 一打側佢, 必漏, 之後轉用huggies, fit好多, 我唔覺大條喎

我行過藥房,萬寧,屈臣氏,百佳,惠康比較過
真係藥房最抵
連濕紙巾都係
huggies呢隻藥房買$16, 萬寧要$27.9
健康活潑的BB來臨了 ;-)

首頁

尾頁

跳至