家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇人用過? 真的做到吸塵效果? 會不會好易壞? 請賜教!謝謝!

禁止訪問

回覆:shatin 的帖子

男爵府

我睇中嗰部要三千元,所以驚冇用唔敢買

大宅

引用:我睇中嗰部要三千元,所以驚冇用唔敢買

原帖由 shatin 於 14-05-25 發表
買左,太大部

ShiningLand Maine Coon

大宅

買左依部,地氈上出error, 打電話去廠話我地氈太深色

男爵府

太貴。

水晶宮

dayan 發表於 14-5-26 19:16

太深色 ???

大宅

引用:Quote:dayan+發表於+14-5-26+19:16+買左依

原帖由 pbpk03845784 於 14-05-27 發表
太深色 ???
yes, mamirobot cs講的

子爵府

我用ecovacs.. 2個屋企, 各一部..娘家我媽咪超LIKE.. 話我咁大個人最叻買左呢部機. 娘家果部用左9個月左右,自己屋企果部約4-5個月..

SET 左每日返工時間. 佢就出動, 吸完自己返去叉電..約一至1.5星期倒一次垃圾. 我覺得好好用.
(但要屋企地面唔好咁多雜物)

男爵府

請問你在那裡買及大約幾多錢? 謝謝!

大宅

引用:請問你在那裡買及大約幾多錢?+謝謝!

原帖由 shatin 於 14-05-29 發表
請問你在那裡買及大約幾多錢? 謝謝!
CMK。3280

我係BK見好多人放二手,幾平下

大宅

引用:我用ecovacs..+2個屋企,+各一部..娘家我媽

原帖由 vickling 於 14-05-29 發表

我用ecovacs.. 2個屋企, 各一部..娘家我媽咪超LIKE.. 話我 ...
我都有ecovacs deebot, 係高B過mamirobot, 不過樣衰,大舊,好重,好嘈。。唔識拖地。。其實各有各好。

大宅

dayan 發表於 14-5-29 12:16
CMK。3280

我係BK見好多人放二手,幾平下
0甘多人放, 是否不好用? 你用落覺得點?
我見要三千幾, 猶豫左好耐, 找緊邊度平D, 真係驚買左0吾好用, 屋企又擺多一舊野, 但我就好like佢個吸塵+拖地功能, iRobot吸塵就不錯, 但吸塵和拖地要分開買又勁貴, 只係可惜mamirobot無隱形牆功能...

複式洋房

我都有興趣試下!

禁止訪問

引用:我用ecovacs.. 2個屋企, 各一部..娘家我媽

子爵府

dayan 發表於 14-5-29 12:19
我都有ecovacs deebot, 係高B過mamirobot, 不過樣衰,大舊,好重,好嘈。。唔識拖地。。其實各有各好。

...
拖地OK 唔OK? 因為買第二部時都有諗過買拖地的.. 但拍塊布唔知夠濕到幾大地方.
果部機,如果間屋地面多野,應該都會煩, 因為要執執個地面(線果D 一定要執好,否則會卡住)
我娘家就出街時手動開, 我自己屋就每日定時(屋無人時)開.. 佢都有聲GA, 細聲過吸塵機好多, 但都會嘈住睇電視
另外, 我見過有D 洗地/拖地機械人, 有D興趣想買, 唔知有無JM 留意過好唔好.

別墅

引用:我用ecovacs.. 2個屋企, 各一部..娘家我媽

我用ecovacs.. 2個屋企, 各一部..娘家我媽咪超LIKE.. 話我 ...
我都好想知你部機幾多錢? model no ?到同埋係邊到買呀? thx!

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:+本帖最後由+vickling+於+14-5-29+11:55+編

咁正!有冇相睇下?及PM資料俾我吖!

禁止訪問

伯爵府

引用:Quote:原帖由 shatin 於 14-05-25 發表我睇

原帖由 dayan 於 14-05-26 發表
我 fd 嗰部都成日出 error, 佢話吸狗毛時按原廠指引拆左個捲刷之後就係咁 整完一陣又再壞過,激死佢

首頁

尾頁

跳至