跳至

首頁
23456...15

尾頁

別墅

Re: 村屋媽咪會(Part2)

請問有冇媽媽識人或自己有村屋出租呀, 要交通方便, 因仔仔要番九龍學校~

大宅

Mimi_Ma,

Hi, 我住係林村o個頭d村屋....我想問o下, 三門仔間海鮮下面有個碼頭....我見好多人出出入入....好似釣完魚回來, 唔知妳知唔知係出海釣定到魚排釣呢? o甘妳同老公出海釣到o羊魚多呀?

cheers,
donna

子爵府

醒目開學勳章

Donna :

我好多時去林村願望樹, 不過唔係許願, 去幫襯荷曄庭, d食物都唔錯.
d人去三門仔好多時落魚排, 少數岸掉(兩.三丁人), 我同老公及囡囡出海釣魚但冇魚釣, 因早排太涷d魚走晒及涷死, 但見到很多水母仔, 很好玩, 我同個女在船上上自然生態課, 因水很清澈, 可在船上看到很多小魚, 水母, 等不知明生物......

大宅

Mimi_Ma,

我住許願樹個邊....未去過荷曄庭食o野.....反而經常入大尾督...水母仔, 真係好得意.....如果係大尾督租船出去, 睇唔睇到呢?

donna

子爵府

醒目開學勳章

Donna :

我同你掉轉, 我未去過大尾篤食嘢, 有冇好介紹?
如係大尾督租船扒出去, 好難扒到去, 好遠...., 不過上年介紹過在大尾督可坐快艇遊船河可到達, 位置在養珠場(老虎忽)附近.

D 水母仔細過手掌, 透明,好似JELLY, 所以我囡囡明白水母英文點解叫 Jellyfish 啦.

大宅

Mimi_Ma,

我唔記得個名....一間係上幾級樓梯, 有即叫即蒸點心(山竹牛肉好味); 另外位置係中間d食泰國菜o個間; 和一間食東南亞食物叫chilli chilli ....d水母何以有手點....唔會炸傷手....妳囡囡幾大呀...坐船會唔會暈架 :-P

donna

伯爵府

我住o向大埔(泰亨村), 屋企地下個單位出租, 有專線停門口。

別墅

hi 各位村屋媽咪,

夏天又到啦, 又要準備各種d防蚊用品lu..... :-( :-(

有冇d好方法介紹呀??

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

joanna-waiwai:
我都沒有好辦法,見到D蚊就煩,因為住村屋D蚊特別大隻,被它咬到特別痕。我只會在6時正前落下所有蚊沙,臨睡前幾個字開著蚊油,好在我BB還未出世,無擔心。

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

joanna-waiwai
我就會點蚊香,但唔知bb可唔可以聞?點蚊香會經濟d,通常我會有蚊先點既.
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

別墅

wyk,
蚊油係咪類似香薰??
有冇效?

冰極, wyk,
我覺得最有效都係蚊香, 同冰極一樣.
不過就勁難聞, 但又總好過比蚊咬囉. :-(

大宅

joanna-waiwai,

我用滅蚊燈...都ok.

donna

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

joanna-waiwai :
我都唔知算唔算一樣,佢係一支油,頂部加一個架,用來排出氣味,是插電的。由於大人皮膚較粗,所以沒有蚊咬,亦或支油有

別墅

wyk,
你bb幾時出世呀??

伯爵府

joanna-waiwai :
我剛剛覆診完, BB預產期7月25日, 係仔, 現在有21週大.

別墅

我已經正正式式搬左新屋啦~

講起驅蚊,我就種左幾盆驅蚊草,
仲用埋拜高隻驅蚊片~

子爵府

祉翱媽咪 ,
好耐冇見你喇...驅蚊草真係有用ga??我屋全部都整晒蚊網喇...如果種0係室外有冇用ga???如果係我想種0係天台...

別墅

phoebe,
依家少咗好多時間上網,
掉咗職,無得偷懶.....
室外唔知,因為我未放出花園,
放係放咗係廁所同廳,
而我老豆就話得(佢又住村屋),
不過我覺得都幾貴,$65盆~

子爵府

祉翱媽咪,
甘依d驅蚊草多唔多地方有得賣ga?

別墅

phoebe,
我諗賣菜種的地方會有,
我係元朗買既~

首頁
23456...15

尾頁

跳至