自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽ma買過盈科保險??

THX THX
GLITTER WORDS INTRUCTIONS
» Click inside the textbox then hold Ctrl on your keyboard and press the A key. Next hold Ctrl and press C. On your blog, myspace, personal page, or profile hold Ctrl then press V and add the playboy graphics where you want it to appear on your page.

Results:

子爵府

好媽媽勳章

而家轉名叫fortis.我買左盈科兩年.

原文章由 yhi 於 07-10-26 01:26 發表
有冇媽ma買過盈科保險??

THX THX
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

THX

我想幫仔仔買..:mrgreen:
.請問你有冇買比小朋友??

原文章由 renren 於 07-10-26 01:50 AM 發表
GLITTER WORDS INTRUCTIONS
» Click inside the textbox then hold Ctrl on your keyboard and press the A key. Next hold Ctrl and press C. On your blog, myspace, personal page, or profile hold Ctrl then press V and add the playboy graphics where you want it to appear on your page.

Results:

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

買左10幾年~幾好claim 錢都好快

大宅

原文章由 yhi 於 07-10-26 12:38 發表
THX

我想幫仔仔買..:mrgreen:
.請問你有冇買比小朋友??

我有幫小朋友在盈科買保險數年, 現在改名叫"富通"保險,
如果我係你, 我會格價先....... (富通 和 宏利)
因我都好想轉保險公司..........

水晶宮

咩事轉名ar ...我kei aia sales 都過左e間公司ar
原文章由 renren 於 07-10-26 01:50 發表

大宅

我和老公幫盈科買咗兩份醫療~
如果幫小朋友買~
建議不用買人壽儲蓄保險~
轉買無儲蓄成份人壽保險~平好多~
然後用嚟基金~回報會高D~
寛恕別人等同善待自己~
憎恨別人等同虐待自己~

子爵府

好媽媽勳章

回覆 #5 yhi 的文章

我同bb都係幫襯e間,買左住院/意外.另加基金
早排我扭親睇跌打,claim錢好快.
不過唔一定要呢間,你先比較幾間先,除左公司好,仲要睇你個agent有無交帶,千祈唔好係街搵,果d分分鐘做唔好長.要搵個資歷深保險從業員.ixg都好好架.claim錢快又公道,友x真係唔好搞咯,出名輸打贏要,即係大大鑊果d唔想賠.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

我想問轉左公司你地SALES 有無寄通知信架...WHY我無收到GA....

大宅

原文章由 renren 於 07-10-26 13:16 發表
我同bb都係幫襯e間,買左住院/意外.另加基金
早排我扭親睇跌打,claim錢好快.
不過唔一定要呢間,你先比較幾間先,除左公司好,仲要睇你個agent有無交帶,千祈唔好係街搵,果d分分鐘做唔好長.要搵個資歷深保險從業員.ixg都 ...

如果買基金, 緊記緊記一定要買無年期.......
有年期的基金揾笨......

大宅

原文章由 ivytang02 於 07-10-26 13:41 發表
我想問轉左公司你地SALES 有無寄通知信架...WHY我無收到GA....

ivytang02,

有寄過封信來喎!!
不如你自己打去客戶服務中心 tel. 2866 8898 check一下自己份保單啦........

琥珀宮

1定有信通知的:mrgreen:
原文章由 ivytang02 於 07-10-26 13:41 發表

琥珀宮

回覆 #10 HCLAU 的文章

點樣冇年期 唔係有得揀供10 0r 30年架咩

大宅

原文章由 <i>tszyau2000</i> 於 07-10-26 12:45 發表
咩事轉名ar
..我kei aia sales 都過左e間公司ar  

賣盤比'富通',股票都自動除牌。

我爸今年3月過身,'受益人'資料吾update,依家都未claim到,有排搞!:cry:

子爵府

Domestic Helper Insurance

I need to buy an insurance for the part-time domestic helper . Anyone know which insurance company or bank have the offer and how much per year? Thanks!!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

原文章由 appleyuen 於 07-10-26 14:08 發表
點樣冇年期 唔係有得揀供10 0r 30年架咩

其實基金我不是十分認識, 不過我朋友就俾咗個好相熟的AGENT
SALES 咗一個30年的PLAN, 我的朋友又唔係好清楚原來份單係
30年, 如果斷供要罰錢。 估唔道真係唔熟唔食, 只係一心信個保險經紀, 到最後, 朋友白白供了差不多一年錢.....

其實基金都有些無年期, 可以經銀行買。 如果經保險公司買有年期的基金, 要俾手續費,行政費, XXXX.....

ANYWAY, 自己去真正了解一下份單啦........

琥珀宮

回覆 #1 HCLAU 的文章

間間都要俾手續費,行政費和斷供要罰錢
我個間頭18個月唔可以斷供

水晶宮

回覆 #1 appleyuen 的文章

我仲慘la...原來至少要供36個月ka...:cry:

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我買左好多年 ,
最緊要有個好agent

首頁

尾頁

跳至