興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無爸爸媽媽有搵過dog trainer ? 收費係咪好貴?有人可以介紹下邊個好嗎? 我隻囡(哥基) 同小朋友有相處問題、我自己教得唔好教唔店好失敗 好想呀囡可以一直同我地生活、希望大家有好嘅可以介紹下因為老公話如果再係咁就唔要佢

別墅

畀面勳章

回覆:p_b 的帖子

朋友揾嗰個幾好!你有需要我pm 你!

伯爵府

引用:有無爸爸媽媽有搵過dog trainer

原帖由 p_b 於 14-05-29 發表
有無爸爸媽媽有搵過dog trainer ? 收費係咪好貴?有人可以介紹下邊個好嗎? 我隻囡(哥基) 同小朋友有相處問 ...
Me 2
你小朋友幾歲呀
我家布仔前星期由如魔鬼

大宅

回覆:Dog Trainer

我之前響阿仔未足一歲果陣因為咬手咬腳搵過個,5000蚊4堂上門,個dog trainer都幾出名的,但我同c6係好心軟既人…我覺得如果樓主都係同類人就可以唔洗浪費錢,因為我係上左三堂就冇上
話說我只想解決咬人問題,但c fu覺得要由地位教起,我仔唔係唔識come同go,但叫佢突然聽個陌生人command真係冇可能,最終未上到咬人果part阿仔已嚇到瀨尿趴地(c fu唔主張打狗,但用條鐵鏈做狗繩),c fu當時仲唔理,拖住佢拖到我成屋都係尿,阿仔當時已雙眼通紅…c fu話佢扮慘,我見得狗少唔知啦,但我同c6一定唔ok先…最後因為心軟上左三堂就冇上。

有個又係心軟的朋友因為隻狗咬個女,咬到個女唔敢出房,搵左dog trainer,當下解決左問題,但隻狗一年後又係做番一樣既野。

伯爵府

引用:我之前響阿仔未足一歲果陣因為咬手咬腳搵過

原帖由 angelwtk 於 14-05-30 發表
我之前響阿仔未足一歲果陣因為咬手咬腳搵過個,5000蚊4堂上門,個dog trainer都幾出名的,但我同c6係好心軟 ...
請問你朋友同你是否仍有養狗狗呢

大宅

88328mama 發表於 14-5-30 09:50
請問你朋友同你是否仍有養狗狗呢
有阿~佢係兩隻約瑟(一仔一女), 隻仔咬人
佢後來再搵多左次dog trainer, 即是total上左兩次course~
但第二次之後我都唔知結果係點了……

伯爵府

引用:Quote:88328mama 發表於 14-5-30 09:50 請

有阿~佢係兩隻約瑟(一仔一女), 隻仔咬人
佢後來再搵多左次dog trainer, 即是total上左兩次course~
但第二次 ...
二次唔同c fu 上
唔好意思 8 掛一問

大宅

88328mama 發表於 14-5-30 10:06
二次唔同c fu 上
唔好意思 8 掛一問

佢兩次都係同一個c fu上阿~ 不過我諗就係因為同一個c fu先會唔得 =3=?

伯爵府

引用:Quote:88328mama 發表於 14-5-30 10:06 二

佢兩次都係同一個c fu上阿~ 不過我諗就係因為同一個c fu先會唔得 =3=?
哦, 又人日唔轉 c fu 試吓再 training

別墅

eddie choi (HKDR) trainer, 正向訓練,不會令狗狗吾開心及不是用強迫手法。小心選擇trainer,否則有些會令情況更差

別墅

我同朋友也試過,ok, 有需要我可pm his contact

男爵府

引用:我之前響阿仔未足一歲果陣因為咬手咬腳搵過

我之前響阿仔未足一歲果陣因為咬手咬腳搵過個,5000蚊4堂上門,個dog trainer都幾出名的,但我同c6係好心軟 ...
你同你朋友可以試下正向訓練既trainer, 正向訓練係唔打唔鬧, 用友善方法令到動物做你想做既野, 我有個朋友係正向訓練既dog trainer, 佢教左我呢個方法既基本野, 我無養狗, 不過養左兩隻貓貓, 我貓貓無乜行為問題, 所以我就用黎訓練貓貓做好多動作(比手, sit, 企, 扮死等等)同埋一叫come就會黎我身邊, d貓貓都好鍾意, 好似玩緊咁

伯爵府

引用:Quote:原帖由 angelwtk 於 14-05-30 發表我

原帖由 Snoopy_Mom 於 14-05-30 發表
你同你朋友可以試下正向訓練既trainer, 正向訓練係唔打唔鬧, 用友善方法令到動物做你想做既野, 我有個朋友 ...
對, 我都試過二家 trainer
一家主力訓練大型犬
剛上完那家就以做個安心保護型主人為要
二家都唔主張打毛孩
係要令毛孩知道主人係領導者

複式洋房

選訓練師有個好簡單既方法

問佢洗唔洗做領導同建立地位
如果佢話要, 咁你可以搵過另一位

複式洋房

angelwtk 發表於 14-5-30 09:22

可以再分享多d
大家交流下
有好多方法唔洗打, 唔洗罰, 唔洗建立咩野地位, 唔洗用choke chain(相信你所講既鐵鏈係choke chain)
都可以教得出好聽話既狗, 同解決佢地既問題行為

伯爵府

引用:Quote:angelwtk 發表於 14-5-30 09:22 我之

原帖由 chitkan 於 14-05-30 發表
可以再分享多d
大家交流下
有好多方法唔洗打, 唔洗罰, 唔洗建立咩野地位, 唔洗用choke chain(相信你所講既 ...
重有咩好方法,可以改正小狗行為

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:選訓練師有個好簡單既方法問佢洗唔洗做領導

原帖由 chitkan 於 14-05-30 發表
選訓練師有個好簡單既方法

問佢洗唔洗做領導同建立地位
唔係要做狗群領袖先係咩?

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由 chitkan 於 14-05-30 發表選

原帖由 acbeans 於 14-06-01 發表
一定唔係

伯爵府

引用:Quote:原帖由+chitkan+於+14-05-30+發表選

原帖由 acbeans 於 14-06-01 發表
一定要比佢知你係主人
狗既世界一定有一方做主人
好多人唔buy trainer因為接受唔到事實
狗有行為問題是因為主人處理/心態唔得 所以training 第一個要改是人 不是狗 狗係睇你頭
好似行路咁 只要隻狗既身體超過一半over你隻腳已經算搶 你以為咁係好free比佢行 佢知道自己lead住你咋 你只係好彩唔係養大狗冇pk
我有朋友好怕狗所以狗見到會蝦佢
朋友自從知道堅定心態就可以 以後就冇狗會撲去佢度 狗係feel到 你有冇信心
可以睇下cesar millan (world #1 dog trainer)

首頁

尾頁

跳至