懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醫生 check 過, 無瘤無息肉, 見紅原因不明。 醫生話好多大肚婆都成日見紅, 唔使緊張。

有無媽咪見紅至bb出世, 而bb都係正常架? 會唔會對bb有咩影響?

大宅

你試下搵多個醫生睇下, 多一個醫生建議都好....

男爵府

原文章由 mrs_chan 於 07-11-5 14:56 發表

mrs_chan

已經睇過幾過 (正苦同c+), 正苦話好平常, c+話唔痛就ok喎, 唔知關唔關胎盤低事呢?

大宅

原文章由 PINKAVA 於 07-11-5 20:05 發表

mrs_chan

已經睇過幾過 (正苦同c+), 正苦話好平常, c+話唔痛就ok喎, 唔知關唔關胎盤低事呢?

我而家8個月喇...同你都相似.
都係簡中仲會有見啡 (唔係紅)
醫生話唔痛就ok...同埋佢叫我如果一有咁既情況,
就要請假休息,唔好"mua"同埋企太耐~
胎盤低都會係其中一個因素~
萬事小心丫~

男爵府

原文章由 雪瑩媽咪 於 07-11-5 20:31 發表

我而家8個月喇...同你都相似.
都係簡中仲會有見啡 (唔係紅)
醫生話唔痛就ok...同埋佢叫我如果一有咁既情況,
就要請假休息,唔好"mua"同埋企太耐~
胎盤低都會係其中一個因素~
萬事小心丫~ ...

雪瑩媽咪

經你咁講, 我都安心d。 昨晚我都search過, 好多人都有見紅情況直至生, 我睇完就唔太擔心了, 反而我老公就怕我成日流血, bb唔夠氧份, 出黎有問題或多病痛喎。

等我都叫佢唔使擔心先。

唔該晒。

洋房

原文章由 mrs_chan 於 07-11-5 14:56 發表

聽多個醫生意見, 妳都會放心d, 神會祝福妳和bb的.

子爵府

我都成日見紅, 政府,私家都睇過,私家就照到話胎盤有小小低,我返去同政府醫生講,佢話佢地幫我照,又見唔係低,唔信私家份報告咁...
依家37週啦, 我己經同公司攞咗假,早小小放...係HOME到休息...
醫生用U/S 幫我照過臍帶的供血情況, 又OK,所以我見有小小見紅,又冇陣痛,穿水,BB又有郁,所以都冇去醫院...

首頁

尾頁

跳至