自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

真係忍左佢好耐成日扮晒野教我教女今日,我忍佢唔住話:我同你講野,簡直影響心情我唔希望同你再有任何溝通!請你唔好再煩我!我尊重你的文化,請你也尊重我的文化!不要將你認為絕對正確的教法,放在我身上!
主角:妹妹幼稚園老師
事源:
1)叫妹妹飲生水(我不同意,佢有自由飲,但又唔俾我女帶水壺)
2)除鞋(一返學就除,腳也𠝹損了,我這𥚃冬天,妹妹的腳像冰一樣。𠝹損了,正常地問,有冇事?在其他家長面前話我唔使貢緊張)
3)食午餐、茶點坐在地墊,但妹妹已經N次坐在墊外,手在摸地下,然後又拎嘢食!我有時早去接放學見到,叫妹妹坐回地墊,叫了3次都冇聽,我抱佢坐回。然後,又話我方法錯,不可以有身體接觸,要叫到佢聽為止!又話我這樣是欺負小朋友又話我太緊張細菌,我反問:你可唔可以用手摸完我鞋底?然後用手食三文治?)氣死我了!
還有其他,不能盡錄,可能有人認為我怪獸,但我真係忍佢唔住囉

My Two Princess

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

轉校?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

男爵府

飲生水?!NO WAY!!!

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

回覆:今日忍唔住鬧左某人一餐⋯⋯

其他家長無出聲?

男爵府

熱血金章

飲生水

子爵府

老師是外國人?但冬天除鞋會好易凍親架喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔好理佢

禁止訪問

大宅

回覆:pigpig 的帖子

投訴佢教學方式有問題

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

外國係可以飲的,不過,家長唔想學校冇理由唔合作囉

冇着鞋、唔坐mat呢D應該學校correct啦,冇理由要家長出手,跟住又話個家長既

免費學校?

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

畀面勳章

水晶宮

邊間?

男爵府

外國人係甘,我朋友係日本人,有日睇番childcareD相成班小朋友食泥,個老師仲話好小事。

如果你接受唔到人地嘅教育方式,或者轉校,或者唔好返kindie

JFL    發表於 14-6-10 20:51

瑪瑙宮

引用:真係忍左佢好耐成日扮晒野教我教女今日,我

原帖由 pigpig 於 14-06-10 發表
真係忍左佢好耐成日扮晒野教我教女今日,我忍佢唔住話:我同你講野,簡直影響心情:badfe ...
有些國家可以飲生水,有錯請指正

啫喱黃  豬媽係澳洲,澳洲可以飲生水,我上次去,我c6大伯叔仔個個一起身,打開水龍頭就飲,連杯都懶得用,我開頭都O左,佢地話讀咁多年書都係咁飲  發表於 14-6-11 00:17
Florenceforest  Yes 我公司d法國人照飲水喉水。  發表於 14-6-10 22:53

男爵府

接受唔到不如早d轉校

水晶宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+14-06-10+發表真係

原帖由 tkop 於 14-06-10 發表
有些國家可以飲生水,有錯請指正
Yes,我地嗰D都可以飲,but we don\'t drink it...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

既然佢ge教學方法同家長期望不符就轉校啦,學校不會因為一個家長而改變教學方法,轉校係唯一解決方法。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 tkop 於 14-06-10 發表有些國

原帖由 亞牛亞妹 於 14-06-10 發表
Yes,我地嗰D都可以飲,but we don't drink it...
邊度,你地飲什麼

首頁
12345...7

尾頁

跳至