懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家差不多30週,好想做負離子直髮但又驚對個胎唔好! 就快變獅子頭喇 :-(

大宅

畀面勳章

我都好想做, BUT都係忍下啦!仲有幾週者!橫掂都忍左咁耐,唔爭在果幾周嘛!係咪?最緊要對BB好啊!

我反而諗住喺坐月期間去電髮同埋做染髮,不過我諗住餵人奶,唔知咁樣會唔會對BB有影響呢?

有無媽媽係餵人奶但係喺期間都有去整頭架?

THANKS!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

有呀~ 個時應該得個令兩個月~ 唔知有左去左做負離子直髮~ 到宜家生左都冇咩事~

大宅

我有左4個月左右去左做負離子 之後到8個月O既時候去左做colour BB而家O岩o岩滿月 SO FAR都無事 不過我做呢兩樣野前都問過醫生佢話無問題我先去做

我聽人講坐月O既時候唔好整頭 因為個頭濕得太耐之後會頭痛

大宅

好媽媽勳章

唔係唔可以染髮架咩

大宅

原文章由 R_P0505 於 07-11-6 20:24 發表
唔係唔可以染髮架咩

我22週去照完結構, 知道bb無問題之後, 就去整左負離子, 不過我打算生完, 坐完月都要再整多一次!

男爵府

我個時有左7個幾月先去做負離子
so far而家bb就黎1歲我唔覺有咩問題
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

伯爵府

我o岩o岩有左..唔知果陣走左去電爆炸頭...之後到臨生阿b前2個星期頂唔順..要電返直佢..因為實在係完全都梳唔到...跟住個stylist問我整唔整..我問佢得唔得架!?佢話..唔落藥水去頭皮度就ok..離開頭皮1寸度啦...我就整左喇~依家我個囡都1歲lu~冇問題呀!!!不過如果你自己怕有影響既話,當然就唔好整啦...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 queeniewwy 於 07-11-6 17:47 發表
我都好想做, BUT都係忍下啦!仲有幾週者!橫掂都忍左咁耐,唔爭在果幾周嘛!係咪?最緊要對BB好啊!

我反而諗住喺坐月期間去電髮同埋做染髮,不過我諗住餵人奶,唔知咁樣會唔會對BB有影響呢?

有無媽媽係餵人奶但係喺期間都有去整頭 ...

餵人奶期間亦不可電及染髮, 因BB會吸收到。

伯爵府

畀面勳章

我4個月果陣都有做過wo..而家bb仲未出世,,不過都冇咩問題呀,,成日踢我..好活躍丫...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我選擇左剪短佢, 呢幾個月都好後悔~~~

男爵府

好媽媽勳章

我都係剪短左(岩岩到頸), 吾中意呀所以成日都要紮起....好想快D長返, 希望到亞B出世時長返好多啦, 因為冬天條頸會好凍架

原文章由 brbaby2007 於 07-11-7 15:38 發表
我選擇左剪短佢, 呢幾個月都好後悔~~~

伯爵府

最好唔做la! 因為,做任何電及染髮都有chemical 成份,會從skin 吸收到.而有機會帶到bb到. 都係忍下la! 2個月後你做什麼都可以la!

當時,我餵人奶比囡囡18個月都無做任何hair treatment. 為左bb 健康都係忍下la!

"乖la! mami !"

複式洋房

回覆 #13 瑪花 的文章

真係惡號,咁即係要等到個BB戒埋人奶我先做得? 嘩! 點算! 而家見到自己個頭都覺得頂唔順! 仲要等多半年 :cry:

民房

原文章由 瑪花 於 07-11-8 14:55 發表
真係惡號,咁即係要等到個BB戒埋人奶我先做得? 嘩! 點算! 而家見到自己個頭都覺得頂唔順! 仲要等多半年 :cry:

我唸住就生得嘅時候, 就剪短晒d頭髮佢

大宅

我就無去做負離子, 始終擔心對bb無甘好,餵人奶時都唔做得, 最後終於找到解決方法!就係買個家用負離子器!!我發覺都幾好用同好快可以拉直晒成頭頭髮,又唔洗用chemical,宜家返工前都用下, 個頭無甘亂!!

原文章由 糯米大雞 於 07-11-8 16:50 發表

我唸住就生得嘅時候, 就剪短晒d頭髮佢

別墅

在剛剛有左BB時走左去電髮(當時都仲未知有左) , 現在都5個月了, 我估會無事掛?雖然產檢時醫生都無話我有什麼特別問題, 其實都有小小擔心, 如果當時知道有左就唔會去電髮了.
珍惜眼前人

首頁

尾頁

跳至