2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

Hello, 我第1胎, edd 1月15, 咩都唔識, 想同各jm交流下, 如果睇單一個地區可能少d機會認識附近媽媽, 定係大家建議開個元天屯媽媽交流區, 多多指教

定係起第度已經有? 請告知 :)

複式洋房

我住元朗架! edd 2/1, 個別地區既媽媽會就冇, 大會就有一個

schnauzer  不如我地開個wtap gp丫, 隨時share :)  發表於 14-7-23 16:40

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:天水圍- 元天屯媽媽交流區 :)

hi, 我屯門區,1月17 屯醫,第二胎

3月14出世了,只要呀B身體健康,我就滿足了^.^

男爵府

BK Milk勳章

airyan 發表於 14-6-11 23:54
我住元朗架! edd 2/1, 個別地區既媽媽會就冇, 大會就有一個

hi, 大會意思係?
希可以多交流 :)

男爵府

BK Milk勳章

samsister 發表於 14-6-12 07:33
hi, 我屯門區,1月17 屯醫,第二胎

hi samsister, 屯醫好嗎 :) 你第2胎了, 恭喜你! 我第1胎,好緊要, 等極3個月都未到..好漫長....

大宅

回覆:airyan 的帖子

Me 2,1月5預產,屯門生,你去邊間生呀?

複式洋房

回覆 meian 的帖子

我是住元朗,現在8wk4 d , 預產期是1月22日醫生估計,要牽一步再確實,我是新手什麼也不懂加上是高0,好多野憂心,請支持一下我,我沒有太害喜的現象,有點擔心ing

大宅

我屯門區,1月9 屯醫,第二胎

男爵府

BK Milk勳章

babychan920 發表於 14-6-12 16:42

我是住元朗,現在8wk4 d , 預產期是1月22日醫生估計,要牽一步再確實,我是新手什麼也不懂 ...

hello, 我8w6d, 都係要等tmh做oscar時先可以再confirm我edd, 因為我唔準得好犀利, 同埋佢話我私家婦科醫生的edd只係可以參考...

有反應都唔係一件好事呀....我好辛苦, 聞倒d味大少少都反胃, 又冇胃口...水都唔想飲....

不過有冇反應都好, 各jm的bb一定要健康長大

男爵府

BK Milk勳章

winky1103 發表於 14-6-12 17:03
我屯門區,1月9 屯醫,第二胎

你好呀~ 第2胎多多指教

大宅

Hello, 我都係第1胎, edd 1月18, 我住屯門呀, 第一次咩都唔識, lets share

複式洋房

有個fb 會呀, 呢到另一個post 有link, 可以自行add 入去

複式洋房

回覆 chuchuchu1314 的帖子

fb , 點add 呀 ?在那 ?

大宅

Hello,我係屯門媽媽,第2胎,屯醫生,edd,22/1

男爵府

Hi,第2胎,edd係28/1
不過應該會早出世
因為大囡都早左2個星期

複式洋房

我會屯門天水圍兩邊走,我懷孖胎, 這也是我的第一胎, 預產期為1 月15 日, 但有機會早產,都會係屯門醫院登記,希望各位準媽媽多多指教♥

男爵府

引用:我會屯門天水圍兩邊走,我懷孖胎, 這也是

原帖由 yukiyyh 於 14-06-16 發表
我會屯門天水圍兩邊走,我懷孖胎, 這也是我的第一胎, 預產期為1 月15 日, 但有機會早產,都會係屯門醫院 ...
真好,我本來都孖胎,但保唔到一個

複式洋房

回覆:felica218 的帖子

我知道我是 mcda 雙胞胎, 風險比異卵高些,要密d 檢查住, 我又冇嘔,現在有d 唔實在的感覺

別墅

引用:回覆 meian 的帖子有個fb 會呀, 呢到另一

原帖由 airyan 於 14-06-12 發表

有個fb 會呀, 呢到另一個post 有link, 可以自行add 入去
我都想知條link係邊呀!

男爵府

BK Milk勳章

Milk2015 發表於 14-6-21 21:47
我都想知條link係邊呀!

其實我見倒有2015年1月媽媽會, 不過冇元天屯1月媽媽會....

首頁

尾頁

跳至