跳至

首頁

尾頁

大宅

好開心, 3間都收咗阿囡讀上午班!:mrgreen:

坑口宣道
青衣商會
保良局方王

你哋收咗信未呀!?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 lingeggs 於 07-11-8 11:08 發表
好開心, 3間都收咗阿囡讀上午班!:mrgreen:

坑口宣道
青衣商會
保良局方王

你哋收咗信未呀!?

lineggs,
我都收到青衣商會的信, 同您一樣都收咗啦!
您會讀邊間?

大宅

原文章由 aylma 於 07-11-8 13:35 發表

lineggs,
我都收到青衣商會的信, 同您一樣都收咗啦!
您會讀邊間?

我而家都好十五十六, 老實講, 我老公鍾意宣道多d, 而且又好多good comments, 但唯一唔好就真係好細.
青衣商會就好多人話好, 而且近我d, 又新淨d.:lol: 所以真係唔知點揀.

保良局方王就決定唔揀lu, 因為d老師都無理表情, 好似好苦咁. 感覺麻麻哋.

複式洋房

hi 各位 mami,
你地就好啦, 青衣唔收我個仔, 今日又遲左報下午班, waiting 都無埋. 現在得保良方王換娣收. 佢地d miss 又真係 cool cool 地......

原文章由 lingeggs 於 07-11-8 14:21 發表

我而家都好十五十六, 老實講, 我老公鍾意宣道多d, 而且又好多good comments, 但唯一唔好就真係好細.
青衣商會就好多人話好, 而且近我d, 又新淨d.:lol: 所以真係唔知點揀.

保良局方王就決定唔揀lu, 因為d老師都 ...

別墅

保良方王換娣都收咗我個囡上午班,我會去留位。
你哋有無報救世軍慶恩, 有無咩口碑呀?
青衣商會至東港城落雨是否無瓦遮頭?

原文章由 karen_bb 於 07-11-8 15:46 發表
hi 各位 mami,
你地就好啦, 青衣唔收我個仔, 今日又遲左報下午班, waiting 都無埋. 現在得保良方王換娣收. 佢地d miss 又真係 cool cool 地......

[ 本文章最後由 Able 於 07-11-8 17:19 編輯 ]
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

男爵府

保良局方王換娣都收咗我個囡,我星期六會去留位。

原文章由 Able 於 07-11-8 17:16 發表

複式洋房

Hi Able
我星期六都會去救世軍慶恩 interview, 人地話miss ok, 但地方好細. 
你有無報青衣商會, 由東港城去落雨是無瓦遮頭的.
請問你地知唔知保良方王換娣有無咩口碑呀?教學方法 ok 嗎?

原文章由 Able 於 07-11-8 17:16 發表

別墅

好媽媽勳章

原文章由 lingeggs 於 07-11-8 14:21 發表

保良局方王就決定唔揀lu, 因為d老師都 ...

我都聽過d mama話方王的老師唔多笑, 我之前打過電話問有關開放日的資料, 回答時的語氣都唔係好好(我個人感覺), 所以無in到.
其實, 我都覺得tko宣道ok ga, d老師好好笑容, 又有禮貎. 但好似老師d化妝就行咗d 和 校舍真係細咗少少.

別墅

hi Karen_BB,
我無報青衣商會。
我聽朝9am去慶恩interview,佢哋暑假時裝修油漆,而家學校光猛咗。

原文章由 karen_bb 於 07-11-8 17:59 發表
Hi Able
我星期六都會去救世軍慶恩 interview, 人地話miss ok, 但地方好細. 
你有無報青衣商會, 由東港城去落雨是無瓦遮頭的.
請問你地知唔知保良方王換娣有無咩口碑呀?教學方法 ok 嗎?

青衣商會至東港城落雨是否無瓦遮 ...
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

別墅

我都覺得tko宣道有幾個老師d化妝好恆同飾物多。可能我比較老土唔係幾接受,覺得一般幼稚園的老師應該清純D。同埋果次在將中的學校展令我同個friend有個好差的印象,所以我都唔揀它。

另我都覺得方王的老師好cool.

原文章由 aylma 於 07-11-9 14:00 發表

我都聽過d mama話方王的老師唔多笑, 我之前打過電話問有關開放日的資料, 回答時的語氣都唔係好好(我個人感覺), 所以無in到.
其實, 我都覺得tko宣道ok ga, d老師好好笑容, 又有禮貎. 但好似老師d化妝就行咗d 和 校 ...

大宅

化妝行唔行我就無為意到, 除非佢化得好誇張啫, 如果唔係對我無影響. 而且化妝只不過係禮貌的一種, 只不過香港人唔普遍啫.

宣道我有朋友讀過, 亦有其他媽咪都話佢哋幾好喎. 而且我知道宣基小學都好好.

洋房

我個b都讀緊方王, d老師都ok喎,好nice,佢o既教學都唔係好悶, 我個b都好鍾意番學, 所以都唔係想像中咁差, 只不過係個林主任 比較cool,反而校長仲多笑容過主任

複式洋房

hi Able
我星期六都去in慶恩, 覺得麻麻地, decoration 有 d 老土, 又無 library, 電腦室, 地方好細.  佢地收報名費最貴, 要hkd30, 只俾個吹氣波, 無自己本校月刊....間間都只是hkd20 in完仲有玩具或糖, 有學校月刊睇.

Hi HelenHo1234
我個b多數讀方王, 可否 share d info 給我, 我唔怕d老師cool. 只想知佢地教學方法好唔好. 太淺定太深? ’兩文三語’ ok 嗎? 因 k1 無外籍教師教英文, 希望你答我, 謝.

原文章由 HelenHo1234 於 07-11-12 08:56 發表
我個b都讀緊方王, d老師都ok喎,好nice,佢o既教學都唔係好悶, 我個b都好鍾意番學, 所以都唔係想像中咁差, 只不過係個林主任 比較cool,反而校長仲多笑容過主任 ...

複式洋房

Hi HelenHo1234
我個b多數讀方王, 可否 share d info 給我, 我唔怕d老師cool. 只想知佢地教學方法好唔好. 太淺定太深? ’兩文三語’ ok 嗎? 因 k1 無外籍教師教英文, 希望你答我, 謝.

原文章由 HelenHo1234 於 07-11-12 08:56 發表
我個b都讀緊方王, d老師都ok喎,好nice,佢o既教學都唔係好悶, 我個b都好鍾意番學, 所以都唔係想像中咁差, 只不過係個林主任 比較cool,反而校長仲多笑容過主任 ...

男爵府

Very useful~ Thanks a lot !!

首頁

尾頁

跳至