跳至

首頁

尾頁

別墅

仔仔報元朗肖珍幼稚園, 收咗啦, 初初仲驚佢細B冇人收, 而家唔駛煩啦.
你哋點呀?
ccee

大宅

諾諾唯一報既一間都收左佢呀~

大宅

你仔仔好叻呀,我仔仔都有in肖珍呀,好唔合作,掛住攪東攪西,老師問佢野又唔睬人,同平時兩個樣呀,激死我,本來諗住只係隋便試試,因佢講野唔叻,但去到連平時識既野都發揮唔到出黎,真有d激氣...

大宅

08/09 K1 收咗啦

我地都得左;
不過就唔係好閞心;
因為只收佢下午班咋!
初初都有驚佢細囡冇人收!
但都係抱住試下嘅"心態"
因為我覺我就算唔得,咪等下一年..做"大女"law!

複式洋房

我之前都擔心細囡未必收,現在放心了!
我囡囡報了粉嶺宣教會,已收左佢嗱!
Barney's song
"I love you,you love me! We're a  happy family. With a great big hug and a kiss from me to you. Won't you say you love me, too."

侯爵府

好媽媽勳章

子嚴考左三間,三間都收晒,而家交左其中兩間留位再慢慢諗下先,嘻嘻~
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

gu仔暫時都考左3間,收左2間,1間未知

大宅

LONGLONG報咗5間, 2間in咗~都冇行, 仲有3間月中先in
不過1月係屋企附近插n1讀住先, 唔得出年再黎過

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cceeccee 於 07-11-11 09:52 發表
仔仔報元朗肖珍幼稚園, 收咗啦, 初初仲驚佢細B冇人收, 而家唔駛煩啦.
你哋點呀?

我都係肖珍呀!但係下午班,你呢?我哋會唔會做到同班同學呢?
我要記得幸福......

別墅

我係上午班A組, 你知唔知1班有幾多人呢?

原文章由 浩霆豬豬 於 07-11-12 17:39 發表

我都係肖珍呀!但係下午班,你呢?我哋會唔會做到同班同學呢?
ccee

複式洋房

呢兩個星期連續去咗3間學校interview, 第一間收咗, 但我地又冇去交錢留位, 宜家等緊另外兩間嘅result.

不過, 同小朋友去interview都係幾好嘅體驗, 對自己小朋友了解又深咗.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cceeccee 於 07-11-12 21:03 發表
我係上午班A組, 你知唔知1班有幾多人呢?

我唔知一班有幾多人,但師生比例好似係1:11.5,你就好啦上午班!我報上午但就收咗下午,但又唔捨得唔讀喎!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 tanyaQQ 於 07-11-11 23:10 發表
你仔仔好叻呀,我仔仔都有in肖珍呀,好唔合作,掛住攪東攪西,老師問佢野又唔睬人,同平時兩個樣呀,激死我,本來諗住只係隋便試試,因佢講野唔叻,但去到連平時識既野都發揮唔到出黎,真有d激氣... ...

咁你收唔收呀?我個仔都係十問九唔應,淨係猛咁指住粒糖話"食呀!食呀!" 又唔肯叫我,又擒上張枱搶老師粒糖,完全失控 ,好彩臨走時仲肯講"拜拜"又指住個波大叫"波波",而家收咗下午班囉!:lol:

大宅

阿囡in咗唯一一間~今日收到信通知收咗佢
Cherry豬終於

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 tsznok 於 07-11-12 08:37 發表
子嚴考左三間,三間都收晒,而家交左其中兩間留位再慢慢諗下先,嘻嘻~

hi tsznok荃灣友
子嚴入左邊3間呀?
我個b考左4間,浸會,領報,聖母,救世軍
我個b入左聖母,但其它仲未有通知

[ 本文章最後由 LamLam1022 於 07-11-13 22:18 編輯 ]

別墅

我只係揀咗上午班,可能係咁啦. 佢in嘅時候肯講自己叫咩名, 幾多歲, 雖然唔係好"正", 好彩Miss讚佢, 令佢之後表現都OK la.
原文章由 浩霆豬豬 於 07-11-13 10:01 發表

我唔知一班有幾多人,但師生比例好似係1:11.5,你就好啦上午班!我報上午但就收咗下午,但又唔捨得唔讀喎!
ccee

大宅

lamlam1022,
我都係荃灣友~我個囡入咗浸會呀~~
Cherry豬終於

男爵府

原文章由 alicesy 於 07-11-13 22:40 發表
lamlam1022,
我都係荃灣友~我個囡入咗浸會呀~~

hi
你就好啦~我最鐘意浸會,但應該唔收我個b,因佢in浸會時好唔合作
好彩in其它時,佢都好合作,目前只收到聖母信!

侯爵府

好媽媽勳章

我出年年頭搬入沙田,所以子嚴考既都係沙田區內學校;暫時交左留位俾沙田啟思&平安福音堂,不過應該都會揀平安入讀。

你見呢幾間,浸會同聖母兩間,上年我有同大仔考到,兩間都收左,不過後來冇讀...

荃浸呢,好多人都話好,(因為傳說中易入浸聯),但我真係唔想呀仔向一個好似"監獄"咁既地方上堂,你入過去都知,d課室得4面牆,窗口o向晒近天花板位置,真係好有監獄feel,加上地方超細,好似玩都冇地方玩咁... 唔太ok~

聖母,區內老牌幼稚園,通常上荃天/天佑,地方好荃浸少少,至少都多d見光地方,但唯一唔好就係多新移民子弟囉...學費勁平,冇計~

原文章由 LamLam1022 於 07-11-13 22:15 發表

hi tsznok荃灣友
子嚴入左邊3間呀?
我個b考左4間,浸會,領報,聖母,救世軍
我個b入左聖母,但其它仲未有通知
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

原文章由 tsznok 於 07-11-14 09:01 發表
我出年年頭搬入沙田,所以子嚴考既都係沙田區內學校;暫時交左留位俾沙田啟思&平安福音堂,不過應該都會揀平安入讀。

你見呢幾間,浸會同聖母兩間,上年我有同大仔考到,兩間都收左,不過後來冇讀...

荃浸呢,好多人都話好 ...

hi tsznok,
今日再收到領報的信,e+有d1516
領報定聖母,邊間好d呢?
領報好近我家&地方大,聖母地方小&舊
兩間都多 新移民子弟~唉

首頁

尾頁

跳至