派對情報

跳至

首頁
12345...65

尾頁

子爵府

2003年4月BB1歲生日會!!

Pls discuss in here for the one year birthday party. :-P

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 2003年4月BB1歲生日會!!

各位,

我呢排阿b入了醫院, 剛昨天出院, 又轉了新阿head, 會比較會少上來, 不過仍會盡量lunch上來.

我有美心party card, 訂cake有78折, 可代訂.

另我未搵到人sponsor toys.

我個人就無乜所謂咩地點, 因為有車.

咁有無人提議整咩紀念品?

icycream,
我pm我的手提俾你, 有咩要整, 可call我discuss.

catnapper

子爵府

catnapper,

I hope your BB will recover soon. Take care!

All mamas:

如不介意,請比以下details我update我地個list,方便了解大家& 聯絡 -
(a) 媽咪英文名
(b) bb名 & 花名
(c) 男b/女b
(d) bb出世日期
(e) 住邊區
(f) 聯絡電話
(g) email address

I also have the suggestion:

1. 訂4磅美心1歲生日蛋糕, anyone can donate 美心餅card
2. 收BB大頭相for 印T-shirt
3. 抽禮物 (帶一份HK$50以上的禮物 for exchange)

******* 媽媽&爸爸 ************ Baby *********

大宅

(a) 媽咪英文名 ...... Bonnie
(b) bb名 ............... Rachel, 凱婷
(c) 男b/女b........... 女b
(d) bb出世日期....... 11/04/2003
(e) 住邊區.............. Shatin
(f) 聯絡電話............
(g) email address...

1) 青衣灝景灣 club house 好似都唔錯喎!我搭車較方便,一程車就到,我會首選青衣灝景灣 club house 開Party!!如大比數支持去維港灣會所 Function Room,我都沒問題!

我check番維港灣會所 Function Room好似比起青衣灝景灣 club house 便宜的!!我諗經濟為首會比較好d!!

最緊要好玩,大家玩得開心!

2) 收BB大頭相for 印T-shirt - 建議很好,我贊成!
(其實都可以當作紀念品,或者可以印晒所有生日bb大頭相在一起!)

3) 抽禮物 (帶一份HK$50以上的禮物 for exchange) - 建議很好,我贊成!

如需要幫手,我也沒問題!

子爵府

各位媽咪, 
越尼越接近 4月BB 1歲生日會!! 依個大喜日子啦! 為要提醒大家各重要事項,我會將首頁的舊資料edit,放上最新資料方便大家上網追留言.......(一共有 4個留言(4 Parts)會被edit)

[size=medium] (Part 1)
(1of 4) 2004-02-21 →edit舊資料,放上最新資料
─── Club House Info
─── Food Menu
─── Name List
─── Budget List

[size=medium]Updated on 10/4/2004
新update
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

[size=medium] (Part 2)
(2 of 4) 2004-02-21 →edit舊資料,放上最新資料
─── Rundown
─── Gift List
[size=medium]Updated on 9/4/2004
新update
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

伯爵府

[quote]
Icycream 寫道:
catnapper,

I hope your BB will recover soon. Take care!

All mamas:

如不介意,請比以下details我update我地個list,方便了解大家& 聯絡 -
(a) 媽咪英文名
(b) bb名 & 花名
(c) 男b/女b
(d) bb出世日期
(e) 住邊區
(f) 聯絡電話
(g) email address

I also have the suggestion:

1. 訂4磅美心1歲生日蛋糕, anyone can donate 美心餅card
2. 收BB大頭相for 印T-shirt
3. 抽禮物 (帶一份HK$50以上的禮物 for exchange)

******* 媽媽&爸爸 ************ Baby *********

子爵府

[size=medium] (Part 3)
(3of 4) 2004-02-21 →edit舊資料,放上最新資料
─── 紀念品
─── 43 Gathering

[size=medium]Updated on 8/4/2004
新update

子爵府

[size=medium] (Part 4)
(4of 4) 2004-02-21 →edit舊資料,放上最新資料
─── Report
─── 工作人員 & 工作分配
[size=medium]Updated on 9/4/2004
新update

子爵府

係呀, 千祺唔好post個人資料出來, 只要pm比mmak得啦. ladybird-快d刪除你d資料.你BB係02出世?

嵐嵐21,
我已pm佢地問, 但未有人覆我, 你幫我地打探下啦,唔該晒.
不過佢地已delete個t-shirt相了. 我曾經在荃灣某晒相店見過類似, 不過唔係印T-shirt到.

mmak,

關於小丑表演我已pm你我既想法. 第一次見面, 或者各位志在認識, 價錢平平地當係一個假期節目. 可能熟左之後會約埋去旅行呢:-P
暫時預計成年人$100/位, 3歲以上小童$50/位. BB免費.

請各媽咪多多發言.

如果在維港灣搞生日會, 我可負責食物, 因我在大角咀返工, 每年都搞200人既X'mas party. 我覺得for 下午茶小食好d? 因各人都要照顧BB實在太忙了.

工作分配:

請大家一同參與生日會之籌備, 每一項目可有一至兩位負責, 想報名請自行加入以下名單..

1) 統籌�總務 ~~~
2) 財 政 ~~~~~~~~
3) 食物到會~~~~~~ Icycream (for 維港灣only)
4) 訂蛋糕 ~~~~~~~ catnapper
5) 文 書 ~~~~~~~~~ mmak
6) 攝 影 ~~~~~~~~~
7) 聯絡(報到點名)~~
8) 禮物�紀念品 ~~
9) 遊戲�M.C. ~~~~

mmak 寫道:
[quote]
ladybird 寫道:
(a) 媽咪英文名 ...... Bonnie
(b) bb名 ............... Rachel, 凱婷
(c) 男b/女b........... 女b
(d) bb出世日期....... 11/04/2002
(e) 住邊區.............. Shatin
(f) 聯絡電話............ 97xxxxxx
(g) email address... ladybirdxxxxxxxx.com

ladybird & All mami,

我諗 聯絡電話 & email 唔好post 出來, 始終網上人流複雜,你暫時可PM給我 or Icycream for record...

ladybird pls edit yr message..
[/quote]

子爵府

Icycream,

你仲未

子爵府

有興趣join 4月bb 1歲生日會嗎? 希望大家提議o下以什麼形式攪好呢 ??

請在此報名, 好嗎
留Baby全名, 可以知道點樣稱呼爸爸 (xx先生)

[quote]
**** 媽媽(稱呼)&爸爸 ******* Baby(全名&生日) ******

大宅

我頭先問過club house 湯先生 :
B) 青衣灝景灣 club house (青衣CandyBB屋企)
--設施:有提供地墊, 不過唔係bb膠地墊, 而係大人做運動地墊.
(d地墊, 可能唔係好大張, 一張大約有18張bb abc膠地墊大, club house 只有3張做運動地墊供應, 大約係54張abc膠地墊大, 唔知夠唔夠大, 不過我今日會去 club house confirm一下size.)
--進餐: ?? 可以代雪藏蛋糕. � ??代開餅(生日蛋糕)
(可以代開餅)
-- 冇玩具供應, 如果要玩, 要去Party Room(Function Room) 隔離Children Playroom 玩, 有地墊, 有玩具, 如:廚房玩具, 小型滑梯....好似其他Club House的Children Playroom 設施一樣.

不過, 我去邊到都冇所謂, 最緊要大家Happy!!

我都可以負責文書, 不過我d中文打字打得好慢 :-(

子爵府

工作分配:

請大家一同參與生日會之籌備, 每一項目可有一至兩位負責, 想報名請自行加入以下名單..

1) 統籌�總務 ~~~ Icycream
2) 財 政 ~~~~~~~~
3) 食物到會~~~~~~ Icycream (for 維港灣only)
4) 訂蛋糕 ~~~~~~~ catnapper
5) 文 書 ~~~~~~~~~ mmak�CandyBB
6) 攝 影 ~~~~~~~~~
7) 聯絡(報到點名)~~
8) 禮物�紀念品 ~~
9) 遊戲�M.C. ~~~~

ladybird 回應:如需要幫手,我也沒問題! 
catnapper回應:icycream,我pm手提俾你, 有咩要整, 可call我discuss.

CandyBB 寫道:
我都可以負責文書, 不過我d中文打字打得好慢

CandyBB,
我中文打字都打得好慢呀, Icycream介紹我用手寫板後, 就好d囉!

別墅

唔好意思,請問仲可唔可以報名呀?? 會唔會太遲呀?? :-P

子爵府

rosetta 寫道:
唔好意思,請問仲可唔可以報名呀?? 會唔會太遲呀?? :-P

rosetta,

以下的資料update 嗎?
rosetta..........(倬賢edwin)男,17/4在浸會生�住九龍灣

請各媽咪多多發言.

別墅

hi! mmak

thanks for your help!

rosetta..........(蘇倬賢edwin)男,17/4在浸會生�住九龍灣
(my contact no and e-mail address, please check pm)

sorry! 我會去媽媽會所 update 番我 d 資料0架啦!

rosetta

大宅

Hello 各位,
最終囡囡嘅爸爸要開工,唯有我自己參加啦,現在報名會否太遲?
我選擇(1): 2:00pm ~ 5:00pm(3hrs) Tea

( 1) mmak (Michelle)+ 老公~~2大人..BB女12/4(Zoe 馬桾旂)...1位 (

子爵府

Rossta,

How are you? Long time no see la?

mmak,

I don't know how to calculate 灝景灣便宜($400/hrs 如order Club House $1,800.-, Free 2個鐘($800.-), 第三個鐘開始就收$400.- /hrs ?) can you show me? I think I can book 維港灣會所. If you want more information, pls call Mr Albert on 22714113維港灣會所.

嵐嵐21,

Pls give us your comment.

I always can not open the baby-kingdom web site today. Why?

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mmak & icycream,

訂"1"字蛋糕, 3磅起. 如用美心party card有78折, 但不可用餅card, 要收cash, 另可免費送貨.

( 1) mmak (Michelle)+ 老公~~2大人..BB女12/4(Zoe 馬桾旂)...1位 (

首頁
12345...65

尾頁

跳至