婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

念珠菌

念珠菌???
物家科
點醫呀
手尾長唔長
是否一定要睇婦科
普通醫生得唔得

大宅

Re: 念珠菌

我都試過,係因為受到感染,所以發炎,醫生話就算好返都好容易發作喎,但我覺得唔係,我都係睇普通醫生,我覺得ok

子爵府

但如果在懷孕的時候,返發的機會好大!
在懷孕返發的時候,只會直接放藥在陰道入面。
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

別墅

我都有生念珠菌,由20歲到開始到現在23歲,每年都有6-7次,
由其我現在有左BB4個月,都已經生左3次。

侯爵府

monpun
你點知自已翩發架??
同堆"m"黎方唔方便見醫生架

男爵府

環保接龍勳章

有冇問過醫生是什麼原因會時常冇念珠菌的?
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

別墅

栗子媽媽 寫道:
monpun
你點知自已翩發架??
同堆"m"黎方唔方便見醫生架

下身會感到痕及有一些白色或黃色的分泌流。
我多數一感到痕的話,就會到醫生到檢查,每次我會換過晒所有Under。
m到就唔好見醫生啦.

別墅

Harry媽 寫道:
有冇問過醫生是什麼原因會時常冇念珠菌的?

醫生話每個女性都有念珠菌的菌,但只係d菌有冇發出黎.
我個f 做護士,我問過,佢講有時身體弱或唔夠訓都會是引起的原因。
我自己都覺,每次有念珠菌都是我工作最繁忙及辛苦的日子令到無得訓,過兩日就有念珠菌。

男爵府

環保接龍勳章

我聽過營養師話缺乏維他命A會令人體器官黏膜發炎,白帶也是其中之一.你情況會否有關呢?
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

子爵府

醫生話一定要依時食藥,同埋起碼俾5日藥,
有d醫生俾7日添!
呢個病手尾好長!
我以前都耐唔耐發一次,
在懷孕期時,
都發過三四次。
健康院醫生只開左d放入陰道旣藥俾我,
記得都有開過三四次,
每次都開一至兩星期藥。
只需每日臨訓前放一粒藥在陰道裡就可以!

我自從生完bb就冇再病發過!

子爵府

monpun 寫道:
我都有生念珠菌,由20歲到開始到現在23歲,每年都有6-7次,
由其我現在有左BB4個月,都已經生左3次。

monpun:

你有冇同醫生講?
一定要講!
因為念珠菌都可能有機會影響bb!

別墅

[monpun:

你有冇同醫生講?
一定要講!
因為念珠菌都可能有機會影響bb!
[/quote]
tiffany_wong23 :
多謝您關心,我每次有念珠菌我一定會睇醫生的.

男爵府

monpun,

如果方便o既話你可以盡量著裙, 夜晚訓覺唔著under, 等下身通爽o的, 我就係咁醫好咗!!

禁止訪問

伯爵府

我之前都試過,睇左醫生,醫生會比d放係陰道內的藥,多d注意陰道既清潔就ok啦,最好睇婦科啦!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

別墅

你們的白帶是否帶有酸味,我一除褲就嗅到酸,但唔痕的

別墅

skw:

我想你要多加注意清潔,因有機會是念珠菌的先兆。

大宅

我想問如果我同e生講有之前你地所
講既狀況,咁仲洗唔洗比e生check架?
因為我睇開男e生阿?有d唔好意思 :-P
[size=x-small]囡囡 出世~重

男爵府

你地好,我剛剛有左個陣都發現有念珠菌,佢比左d葯高我搽,但係我見無痕,就搽左二次就無搽,呢幾日又返發,醫生話我未夠三個月,所以吾比得葯我於入陰道,正係比葯高我,但係,我今次出面無痕,正係有d綠色有味既野流出黎,都吾知搽邊度好,

別墅

d綠色有味既野就係d念珠菌,你最好再去睇醫生,因有流出黎
的情況,就係D菌好嚴重。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題