自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

因前晚有小小血水,十分擔心,所以昨日8周2 去私家照超聲波(沒有照陰超),醫生話8周2,但超到得6周1。在肚面照只係見到有野係入面同pop. 跟住就開左葉酸同安胎藥比我,兩個星期再返去照多次,醫生話如果兩個星期再照都係無改善既話,就話唔得,我現在好擔心呀。各位sister有無試過係咁呀。謝謝各位回答。現在只有等同擔心。訓有訓得唔好。本人一向身體都好健康,why 會無啦啦咁。真係好唔開心呀。

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

別墅

回覆 karen613 的帖子

我8周2用肚照未照到呀。其實會唔會係我肚皮脂肪多,所以先照唔到呢。我問了另一個私家,佢話下星期會幫我照多次用肚。如果都係咁,就要抽血驗,睇下指數有無升到。現在心情真係十分緊要,訓有訓得唔好,食有無咩胃口。

別墅

其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最後一次M 係4月22日。但我記得我上個月do do 得兩次,5月5 or 5月13。其實係點計嫁,點會係8周2。可能我5月13日先受精既話,未無8周2 lor.好擔心呀

ipipipip  係以你最後一次黎經計的  發表於 14-6-27 15:06

禁止訪問

別墅

你6周係照陰照聲波定係肚照聲波呀。thank you!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:8周2照肚超聲波(沒有照陰超),只見到pop.

唔好擔心,我8週見血入院,照到有long..未有心跳,第2日去私家再照就有心跳啦。。。

大宅

回覆:hysteric_716 的帖子

個b幾大係以你對上m來計,所以差不多8周。 正常應見心跳,不過點到好,順期自然。

大宅

BK Milk勳章

唔好甘擔心,對bb唔好,你休息多d食下有營養既野先養到個胎,加油

大宅

回覆:hysteric_716 的帖子

用最後一次m計,醫生吳會問你幾時do
你平時黎m盡時?如果一向都遲就多數遲排卵

大宅

我第一次(6周)同第二次(8周)都係陰超,兩次都好清楚見到胎囊同心跳,到第三次(16周)才照肚。希望幫到你。

別墅

回覆 914132111 的帖子

我聽d sister 講8周就可以照肚超聲波。我昨日都試過用陰照超聲波呀。但因太痛關係,整整下整唔到。所以下兩星期再返去再照多次肚超聲波,其實係幾多周先照肚超聲波呀。

雲母殿

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

8周照,好細...有時真係未必照到的...
要多休息呀

別墅

回覆 lulu12711 的帖子

我聽d sister 講8周就可以照肚超聲波。我昨日都試過用陰照超聲波呀。但因太痛關係,整整下整唔到。所以下兩星期再返去再照多次肚超聲波,其實係幾多周先照肚超聲波呀。

別墅

回覆 natalie_lee1010 的帖子

你係用陰超定係肚超呀。

別墅

其實我照肚係見度個花生既物體,花生物體下面係有小小閃閃,不是係中間閃,但醫生話係pop. 其實我都唔知係咩。跟住醫生話第一次就唔可以咁快做判斷,所以比d 葉酸同安胎藥比我食,再等兩個星期先同照肚照,現在十分擔心

大宅

引用:回覆+914132111+的帖子我聽d+sister+講8周

原帖由 hysteric_716 於 14-06-20 發表
回覆 914132111 的帖子

我聽d sister 講8周就可以照肚超聲波。我昨日都試過用陰照超聲波呀。但因太痛關係 ...
我記得8周時醫生一開始試照肚,但不成功,睇唔到,才轉返陰超。幾時可以照肚要視乎胎兒著床位置同子宮本身生得較前定後(即係近肚還是近背脊)

別墅

回覆 wcpcelia 的帖子

但我聽d sister 講8周係肚照就照到啦。其實係幾時先係肚照到嫁。現在十分擔心,訓有訓得唔好,食有無胃口

rabbitmic  我9周都仲係陰超,11周先照肚。7周見到閃閃  發表於 14-7-1 22:28
wcpcelia  你越担心, 就會越影响埋BB的  發表於 14-6-20 18:55
wcpcelia  人人唔同架喎...我自己8周肯定未照到  發表於 14-6-20 18:55

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主唔好太擔心,多點休息,因為頭3個月媽媽係無野可以做,現階段是精子同卵子自己結合分裂,所有野都靠佢地自己,如果分裂過程中有什麼偏差,佢地就會自然停止,所以媽咪現階段只可以靜觀其變,是你的怎樣也逃不了,不是你的強求也沒用,平常心吧!

首頁
12345...9

尾頁

跳至