自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最後一次M 係4月22日。但我記得我上個月do do 得兩次,5月5 or 5月13。其實係點計嫁,點會係8周2。可能我5月13日先受精既話,未無8周2 lor. 有無sister 識計呀。好擔心呀

珊瑚宮

2020勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我虎女,唔知佢幾時有,當年4月尾去到診所照到 5 wk 6 day,Last M 係 1 月 tim ga,講真呢 d 嘢,唔係個個都可以用 Last M 果日去計

放鬆 d,有咩唔識問醫生
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

2020勳章 精叻鼠年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Yubi.T 發表於 14-6-20 13:41
我虎女,唔知佢幾時有,當年4月尾去到診所照到 5 wk 6 day,Last M 係 1 月 tim ga,講真呢 d 嘢,唔係個個 ...
agree,有疑問應該搵醫生

別墅

回覆 Yubi.T 的帖子

你照左照聲波未呀。其實我不嬲都準時M 到既25,26日就一次,但我諗會唔會我最後一次5月13號do do既話真係中左,遲左著床咪會遲周數lor.......可能我近排大多野煩,所以成日諗d 無胃野,搞到自己唔開心

別墅

回覆 stepchk 的帖子

大宅

hysteric_716 發表於 14-6-20 13:36
其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最後一次M 係4月22日。但我記得我上個月do do 得兩次,5月5 or 5月 ...

你照超聲波睇唔到?如果8周,理應照到但就好細好細,
我陀三胎都係係6至8周左右知有咗,
放心,即使太細,醫生都會有方法照到嘅,除非宮外孕啫!
你搵婦產科醫生check清楚啦!

別墅

NgoNgo 發表於 14-6-20 17:57
你照超聲波睇唔到?如果8周,理應照到但就好細好細,
我陀三胎都係係6至8周左右知有咗,
放心,即使太細, ...
昨日醫生同我用肚照時,見到有22.9mm既物體係入面(所以佢話一定唔會係宮外孕), 但我見張圖物體下面有閃閃,而不是中間位,醫生就話係d 羊水pop。 照唔到d 咩,叫我兩星期後先再去照過,當時我都有用陰超照,但整整下因為太痛(可能我太緊張),所以就無做到陰超。醫生話兩星期後再去照肚超睇下有無閃閃,所以現在好擔心呀

別墅

hysteric_716 發表於 14-6-20 18:21
昨日醫生同我用肚照時,見到有22.9mm既物體係入面(所以佢話一定唔會係宮外孕), 但我見張圖物體下面有閃閃 ...
你當時幾多周先照到心跳閃閃。

大宅

引用:其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最

原帖由 hysteric_716 於 14-06-20 發表
其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最後一次M 係4月22日。但我記得我上個月do do 得兩次,5月5 or 5月 ...
平常心!心急也冇用,冷靜啲,不用急於去證明!當年我專登等內些,差不多3個月先去照!!係你的就係你的,不用太緊張!!good luck to you!!

大宅

引用:其實我會唔會係遲排卵呢,因我雖然我上次最

原帖由 hysteric_716 於 14-06-20 發表
要相信上天早已安排,太緊張對身體和心情都不好,記得放鬆啲!

別墅

回覆 Magan28 的帖子

你6-11周時無照過呀。等到3個月先去照。你唔怕萬一有咩事就唔係咁好。我都明白以前我媽咪個年代係咩都無照的。都安安全全咁生我地出來。但我可能上網睇得太多資料,所以就右擔心左擔心,咩都擔心一餐

大宅

hysteric_716 發表於 14-6-20 18:21
昨日醫生同我用肚照時,見到有22.9mm既物體係入面(所以佢話一定唔會係宮外孕), 但我見張圖物體下面有閃閃 ...
唔好太擔心啦!原來你太緊張,我好似都係照超陰喎,
有心跳聲㗎!
你要放鬆啲,唔好太影響心情,

聽醫生話之後再照啦!

等你好消息!

大宅

引用:回覆 Magan28 的帖子你6-11周時無照過呀。

你6-11周時無照過呀。等到3個月先去照。你唔怕萬一有咩事就唔係咁好。我都明白以前我 ...
沒有, 前年的事……足12週才去照!之前只靠驗孕纸去證明自己有bb,如果有事妳會感覺到的,如流啡流血,肚痛等!!放鬆啲啦!!

別墅

我之前試過一次流啡,一次流血水,但唔係好多。食左安胎藥同葉酸好好多。

首頁

尾頁

跳至