2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

19/6,今日岩岩37w2d,晏晝5點幾決定同公司提早拎產假後無耐就見紅。即刻拿拿林沖涼,汁野。走佬袋仲有啲野末汁好,汁完已經成身汗。屋企比我推跌哂啲野tim。。。。。

7點左近入到院,等到11:00醫生檢查。醫生話我見啫喱。末紅哂吖,宮頸又末開。你個幾鐘先痛一次。有排都末生得啦。。。我仲打比老公話末生得叫佢返屋企。
點知醫生檢查完就突然5分鐘痛😨。即刻叫姑娘。姑娘話再密啲先叫佢。途中有段小插曲,有個醫生同我吉手背抽血,吉左一輪都抽唔到。話我血管唔得,轉抽手脾。抽到血。但原來佢手背果到無同我止血。搞到手背被放血。😑跟住佢話我痛就同我打埋豆仔。點知又吉左一輪唔得。就話入產房先同我打(心諗你係醫生。你打唔到你個頭就唔得。搞到我勁痛)
轉個頭3分鐘陣痛。果時1點左右。原來已經開左4度了。即刻打比老公&推我入產房。
入到去我己經唔知幾耐痛一次,總之痛到唔停咁。我開始痴線咁典黎典去。。。
呢個時候又見到個放血醫生黎打豆仔。我心諗呢鑊仆街啦。。。。不過我既陣痛己經令我無理佢咁多。
到2:30,姑娘同我人工串水。果下暖流之後就大鑊啦。。。痛到唔止典…係癲。
最終都係要聞笑氣,一痛就衰吸。暈到自己好似訓著過。呢個時候c6到。要我打比佢嘈醒左我。仲要掛住傾唔記得吸笑氣。痛到我掉左個電話落地😅姑娘話叫我地預天光後先生得啦。。果時我只係識問老公幾點中。。。佢話3:30😥。諗起都慢長……
收線之後。陣痛愈來愈勁,到4點左右就打比老公可以入黎。個死佬仲因為預天光生。落左留下睇波😩。
其實佢入到黎我只係知佢黎左,勁痛,柯左屎,吸氣。跟住姑娘同我急急轉生仔陣。拎走我個笑氣。兩下,我就柯左呀B出嚟啦😲同埋果下暖流爽到震。
同埋見到血林林既BB係我心口上
我只知我成功了😳連姑娘同我講幾點出世我都聽唔入耳了,,
我既生產過程就係咁啦。

大宅

引用:19/6,今日岩岩37w2d,晏晝5點幾決定同公司

原帖由 Bellalamlam 於 14-06-21 發表
19/6,今日岩岩37w2d,晏晝5點幾決定同公司提早拎產假後無耐就見紅。即刻拿拿林沖涼,汁野。走佬袋仲有啲野 ...
首先恭喜晒
其次 果間咩醫院黎架 d醫生姑娘咁那西既 痴線架

複式洋房

回覆:sukiyu214 的帖子

屯門醫院。

大宅

引用:屯門醫院。

原帖由 Bellalamlam 於 14-06-21 發表
屯門醫院。
Bb係仔定女啊 幾重啊

大宅

回覆:6.19報喜了

恭喜哂

複式洋房

回覆:sukiyu214 的帖子

女仔,出世7.2磅☺

洋房

回覆:Bellalamlam 的帖子

恭喜晒!

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

恭喜哂

男爵府

wowoowwoo what a big girl!!!

大宅

恭喜恭喜!

co bb

首頁

尾頁

跳至