懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章

懷孕初期(5w左右)已開始乳房脹痛(是碰一碰都痛那種), 又非常疲累, 一天可睡15小時,
現在9w, 乳房仍然很脹, 但沒之前那麼痛了, 也沒有之前那麼渴睡 (仍然疲倦, 但不是一累就睡著那種).

這算不算是"懷孕特徵逐漸減少"?
是流產的先兆嗎?

[ 本文章最後由 mycat 於 07-11-15 13:23 編輯 ]

大宅

原文章由 mycat 於 07-11-15 13:12 發表
懷孕初期(5w左右)已開始乳房脹痛, 又非常疲累, 一天可睡15小時,
現在9w, 乳房仍然很脹, 但沒之前那麼痛了, 也沒有之前那麼渴睡.

是流產的先兆嗎? ...

我都想知...

複式洋房

原文章由 Karma 於 07-11-15 13:14 發表

我都想知...

都係我擔心緊~

大宅

原文章由 mycat 於 07-11-15 13:12 發表
懷孕初期(5w左右)已開始乳房脹痛, 又非常疲累, 一天可睡15小時,
現在9w, 乳房仍然很脹, 但沒之前那麼痛了, 也沒有之前那麼渴睡.

是流產的先兆嗎? ...

我估唔係呀!我都慢慢減少左想睡,但係我因為流啡,個個星期都去見醫生,同超聲波,我都係差不多9w,bb仲好好喎!唔好嚇我!
我睇書話懷孕的害喜情況在9-10w後就開始減少了....

公爵府

牛年勳章

習慣左吧! 放鬆D, 唔好諗其他野, 總之食得睡得, 個BB就會日日成長啊!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

無關係的!

懷孕徵兆不是成個pregnancy都有/一樣的,而且你已經9wk,差唔多去到懷孕二期(第4、5、6個月),亦即是honeymoon期,是比較舒服的。所以你唔駛咁擔心,你比人少懷孕徵兆不是問題,最緊要是沒有流啡/血,咁就通常無問題的了!

大宅

原文章由 Freesia_cat 於 07-11-15 13:24 發表
無關係的!

懷孕徵兆不是成個pregnancy都有/一樣的,而且你已經9wk,差唔多去到懷孕二期(第4、5、6個月),亦即是honeymoon期,是比較舒服的。所以你唔駛咁擔心,你比人少懷孕徵兆不是問題,最緊要是沒有流啡/血,咁就通常無問題的了 ...

我仲有流啡,今天出去了一陣子或動得多少少,明天就會流...好煩,好想快d穩定d

複式洋房

好媽媽勳章

我也看過懷孕書籍, 有些孕婦害喜只維持一段時間就停止,
但乳房脹痛, 不是應該一直脹痛到生bb喂奶嗎?

大宅

但係我乳房一路都無脹痛感覺喎!

複式洋房

好媽媽勳章

我想每人的懷孕徵兆會不同, 正如我一直都沒有害喜一樣.

複式洋房

原文章由 deen 於 07-11-15 13:32 發表
但係我乳房一路都無脹痛感覺喎!

我只覺得個胸有大左少少, 岩岩有左5-6 week 時, 都有似黎m 咁漲痛, 但而家又冇乜點痛喎

侯爵府

懷孕初期(5w左右)已開始乳房脹痛(是碰一碰都痛那種), 又非常疲累, 一天可睡15小時,
現在9w, 乳房仍然很脹, 但沒之前那麼痛了, 也沒有之前那麼渴睡 (仍然疲倦, 但不是一累就睡著那種).

這算不算是"懷孕特徵逐漸減少" ...

唔好咁緊張,唔係長期會脹痛架!!

男爵府

Dear Mycat,

不要胡思亂想,你不是要在十一月十六日再看婦科醫生嗎?
休息多些,放松心情,希望聽到你的好消息

這算不算是"懷孕特徵逐漸減少" ...

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

mycat:

人人懷孕都不同,我都無害喜過,乳漲就初時痛,用左懷孕bra後又無痛啦!

唔好自己嚇自己,如果懷孕期可以舒舒服服應當開心。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我嘔就嘔到5個月,但乳漲就只係初時幾個weeks....宜家26weeks,就冇話一直漲

複式洋房

好媽媽勳章

謝謝你們! 可能是我太擔心! 這幾天精神是有點崩潰!!!

我太心急, 改了今天下午就去看醫生, 希望冇事.

大宅

原文章由 mycat 於 07-11-15 13:57 發表

waiting for your GOOD NEWS!!!!

大宅

原文章由 mycat 於 07-11-15 13:57 發表

你約左幾多點?
有無人陪你去呀?

複式洋房

我有BB個陣最初段時間有脹痛, 但之後就冇, 到了8個月開始又再脹番, 仲勁痛, 個胸就大咗兩個cup.

原文章由 mycat 於 07-11-15 13:27 發表
我也看過懷孕書籍, 有些孕婦害喜只維持一段時間就停止,
但乳房脹痛, 不是應該一直脹痛到生bb喂奶嗎?

大宅

有左 bb 個乳房會脹痛架咩

我家下第 2 胎都冇咁既感覺, 不過亦都可能係我冇乜奶水, 餵唔到人奶既原因掛。

so far 我陀 2胎都冇咩害喜既現象, 甚麼嘔呀, 頭暈呀, 失眠呀....都冇。只係一有左就好快肚餓, 小便去密左, 後期對腳會腫咁囉.....

咁個個大肚婆既徵狀都會唔同, 只要大人同bb 身體健康就ok 啦

唔好咩都自己嚇自己先

首頁

尾頁

跳至