想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

是否代表我保吾住bb? 6月5號,用cb見到1至2week, 今日都21號,點解6d越黎越淺色?

大宅

引用:是否代表我保吾住bb

原帖由 jessying 於 14-06-21 發表
是否代表我保吾住bb? 6月5號,用cb見到1至2week, 今日都21號,點解6d越黎越淺色?
睇e生啦

大宅

你係咪飲咗水先驗?

別墅

回覆 jessying 的帖子

你仲有無keep住有懷孕嘅徵狀呀,個肚扯扯痛,眼瞓,胃氣?有無流過啡? 我都建議你去見醫生穩陣d呀。

大宅

引用:是否代表我保吾住bb

之前聽jm 講hcg 太濃6d 会变淺,你試下將d 尿加水溝淡再驗

大宅

回覆:wongcq 的帖子

我無流過啡,個肚有扯住痛,有胃氣脹,個身體好熱,我吾想睇醫生住,係因為我吾想照陰超,

大宅

回覆:honeyhoneycandy 的帖子

係晨尿黎架,

大宅

回覆:chuchu218 的帖子

我岩岩再用6d, 見圖。
其實紅d仲好紅,咁有冇事架?

別墅

回覆 chuchu218 的帖子

6D驗孕唔係應該hcg愈高會愈深咩? 唔好意思,因為我過左due day 2日6D仲未好深,有d擔心呢

大宅

引用:回覆 chuchu218 的帖子6D驗孕唔係應該hcg愈

原帖由 wongcq 於 14-06-21 發表
回覆 chuchu218 的帖子

6D驗孕唔係應該hcg愈高會愈深咩? 唔好意思,因為我過左due day 2日6D仲 ...
係,due date 後兩天6d 好淺是正常的,每日有加深就ok, 過多一星期左右就會深色了。
楼主已bingo 幾week, 其實hcg 可能已經太高,不是6d 驗孕的正常範圍。

wongcq  原來係咁,又學多樣野喇,謝謝妳  發表於 14-6-21 22:45

大宅

回覆:chuchu218 的帖子

我向5號驗係1-2,咁哩家21號應該係3-4week, 咁我6d仲係好淺色又是否正常?

珍珠宮

引用:我向5號驗係1-2,咁哩家21號應該係3-4week,

我向5號驗係1-2,咁哩家21號應該係3-4week, 咁我6d仲係好淺色又是否正常?
你綠d 有冇試過深粗?

因為已經16 days, 唔排除hcg 太高綠d 變淺

伯爵府

https://www.youtube.com/watch?v=jbddPAp_KbE

好在仲記得 HOOK EFFECT 個TERM
當HCG 太高, 驗孕會OUT RANGE, 變FALSE NEG.

之前有JM 玩過, 加水DILUTE 尿尿, 綠D 會深色返

一般你有左, 唔駛再驗, 因為唔重要..反映唔到孕情的..
最好大約8週照吓BB 會安心好多..

大宅

回覆:小mama 的帖子

我綠d無試過深粗,加水試左都係差吾多淺線

男爵府

回覆:6d越黎越淺色?

不如買多支試下,或不排除化學

大宅

引用:+https://www.youtube.com/watch?v=jbddPAp

原帖由 rachel_tim 於 14-06-21 發表
https://www.youtube.com/watch?v=jbddPAp_KbE

好在仲記得 HOOK EFFECT 個TERM
想請教,咩時候會hcg太高?bingo 太耐之後?咁會唔會岩岩bingo hcg太高而令6啲無線?咩時候知要dilute vv?

別墅

回覆 wongcq 的帖子

我都係呀, 6d 未去到最深色, 但有日日加深, 今日係due day 第五日, 但應該有70-80% 深~~ 咁樣應該正常嗎?

男爵府

jessying 發表於 14-6-24 00:40
我綠d無試過深粗,加水試左都係差吾多淺線
樓主 , 如綠 d 冇深粗過 , due date 後一直咁淺色 , 就唔係好事.

正常 due date 後一星期左右綠 d 同對照線 100% 深. 一樣深幾日之後先會淺番落黎 .

別墅

回覆 wannab 的帖子

我係呀,尋日test有80%深,今日無check na. 我怕繼續keep住check落去會影響心情呀

別墅

回覆 wongcq 的帖子

咁我同你都好似~~ 又差唔多時候~~~ 我有啲担心, 因為之前小X...所以今次想穩啲, KEEP CHECK 住反而我安心啲~~

首頁

尾頁

跳至