論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幾乎每次入到廚房,都見到啲野係做得唔妥當......

哎......

係咪通常工人都係咁樣?是我太執著嗎?
未夠三個月,工人是否仍未適應呢?

定係我未適應呢?

抄又唔係,但係就總是勞氣...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大家吾同種族、文化,自然要求都吾同 lor,更何況工人做就 36,吾做就 46﹝補 1 個月通知金﹞........

子爵府

你係咪全職媽咪成日對住個工人架,如果係就一定唔順眼,好似我自己每日都睇佢做野總有一些唔順眼不過如果唔係好離譜我都當睇唔倒明天再做過咁會開心些,此終佢唔會做到樣樣合你心水,只要唔係錯到接受唔倒就算架啦.費事勞氣當請鐘點都要呢個價啦.
原文章由 霖霖媽 於 07-11-15 15:46 發表

哎......

定係我未適應呢?

抄又唔係,但係就總是勞氣... ...

男爵府

d工人係咁佢地做得唔好叫佢地再做or做好d又話我地d顧主成日鬧佢. 好聲好氣佢地又唔入心, 一個order重複7~8次又可以點好聲氣呢.

我宜家返半日工, 我工人見我多左0係屋企都好唔like, 好似佢睇我唔順眼多d喎

水晶宮

講下例子來研究下.
唔係話邊個arm邊個唔arm,而係睇下點樣可以改善到.
原文章由 霖霖媽 於 07-11-15 15:46 發表

哎......

定係我未適應呢?

抄又唔係,但係就總是勞氣... ...

複式洋房

其實無話執著唔執著喎..我哋番工啲老細夠要我哋做到一百分囉..!咁好正常啫..我俾錢請您番嚟做嘢唔係請您番嚟hea喎! 咁想佢做好啲嘢..絕對有理由呀!

但係啲外傭呢唔會攞個心出嚟同您打工! 佢哋係諗住嚟香港嘆世界架! 大佬..香港比果邊啲生活水平好幾多呀!! 佢哋一嚟到香港己經唔想番去啦...打死都想留響香港呢個花花世界!! 我哋香港人一年俾幾多錢佢哋賺呀? 佢哋做得唔好..梗係唔可以忍啦!! 我夠想番工可以嘆下囉..唔得呀嘛...無心做嘢..自然做得唔好!! 所以好容易睇得出囉!! 有咩唔好忍, 一定要保障咗自己先..因為呢啲外傭佢哋比我哋更識保障自己o既利益囉!!

珍珠宮

有時唔太過份米睇開D囉~ 佢又唔係你肚裹面條虫, 鬼知你想點咩~ 佢地心諗有做米得囉, 如果真係唔接受, 米叫佢做多次囉~ 咁激氣, 傷身~

男爵府

工人 = 勞氣 , 睇開D啦, 3個月時間還短, 可以再教下工人點做的, 炒一個工人要用錢 + 時間, 因為工人始終係工人:lol:

男爵府

工人真係好煩, 踢一踢, 郁一郁, 教到都唔想教.

原文章由 mymelody2003 於 07-11-16 12:48 發表
工人 = 勞氣 , 睇開D啦, 3個月時間還短, 可以再教下工人點做的, 炒一個工人要用錢 + 時間, 因為工人始終係工人:lol:
:-P

首頁

尾頁

跳至