自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

因為我怕煮飯時甩左落啲野食度一齊煮!

公爵府

回覆:titankaine 的帖子

其實gel 甲應該唔會點甩嘅 (雖然有jm post 過99啲甲煮倣時跌咗落飯盒度), 不過唔方便就真,我只係結婚時整過幾個月咋

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:nightingale 的帖子

d指甲油好易甩架

侯爵府

2020勳章

回覆:我其實好羨慕人整公仔gel甲-油指甲油架,但我唔敢整......

我同事整soak off gel甲好襟,成個月都得,長左就剪走佢

伯爵府

2020勳章

回覆:我其實好羨慕人整公仔gel甲-油指甲油架,但我唔敢整......

Gel甲正常係唔會甩架

男爵府

2020勳章

回覆:titankaine 的帖子

我整開係唔會甩架

titankaine  我望住就覺得會甩,心理作用^_^  發表於 14-6-22 13:34
titankaine  我望住就覺得會甩,心理作用^_^  發表於 14-6-22 13:34

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:因為我怕煮飯時甩左落啲野食度一齊煮!

原帖由 titankaine 於 14-06-21 發表
因為我怕煮飯時甩左落啲野食度一齊煮!
我會忍唔住係咁滅,滅到指甲爛

男爵府

2020勳章

做伴娘時整過1次咁大把,拆甲時磨到d指甲薄晒又軟,磨甲時又痛又慶又凹凸,d指甲足足1年至正常返,發誓以後唔再整。

男爵府

而家有soak off gel,唔洗磨架!

禁止訪問

子爵府

我份工唔可以整,我都幾羨慕啲指甲整得靚靚嘅jm!

水晶宮

回覆:minikin 的帖子

其實都有人講我知,不過我有心理作用,成日仍住會甩

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想整呀!不過要洗奶樽

侯爵府

2020勳章

應該唔會甩,不過d指甲會無晒力,汽水都開唔到,好唔方便

男爵府

唔鐘意整,
麻煩傷甲又傷荷包

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:我其實好羨慕人整公仔gel甲/油指甲油架,但我唔敢整......

帶膠手套煮飯

伯爵府

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

啱啱有個報導,話指甲是肝呼吸的窗口,不要阻礙,唔知真唔真。

男爵府

回覆:我其實好羨慕人整公仔gel甲/油指甲油架,但我唔敢整......

我指甲又薄又利 成日𠝹損自己 生左BB一定會整 厚啲圓啲 整左好多年 無乜話甩呀 只係整左咁多年 整到無野好整 所以只會整純色 或純色閃粉

水晶宮

2020勳章

引用:做伴娘時整過1次咁大把,拆甲時磨到d指甲薄

原帖由 candysandy 於 14-06-22 發表
做伴娘時整過1次咁大把,拆甲時磨到d指甲薄晒又軟,磨甲時又痛又慶又凹凸,d指甲足足1年至正常返,發誓以後 ...
嘩,佢手勢好差喎

公爵府

我keep住整硬gel甲,因為指甲天生勁軟,洗頭煮飯成日反甲,整左做野唔使就住驚反甲,好爽 不過每隔幾個月我就停+指甲剪到貼肉,等新甲夠長又再整,我未試過煮飯時甩

首頁

尾頁

跳至