產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB好似嚇親..訓訓下會突然彈一彈,手腳又會係咁郁,突然爆喊,一抱上手有時即刻收聲一時就喊到回唔到氣..米袋,包實已經做過..可以點算

複式洋房

回覆:[急] B B 嚇親,可以點做

我阿B有時都係咁,訓訓下突然大喊。我抱起佢再“暗”佢訓返就冇事啦。我99話佢發夢打輸左

男爵府

2020勳章

有幾大? 我媽媽會比少少保嬰單佢,未必成支,可能1/4左右,但都要大個d先可以

複式洋房

回覆:MAYMAY02162001 的帖子

試下食珍珠末,老人家話珍珠末係幫bb定驚

複式洋房

B仔25日大....由10幾日大開始日日都扭同喊...訓覺唔洗廿分鐘就嚇醒狂喊

別墅

回覆 MAYMAY02162001 的帖子

我同意用珍珠末,因我中醫係咁講。另外,我會讓BB用安睡公仔,那公仔預先吸了媽咪氣味再陪BB瞓。
同埋可穿澳洲出那Sleepy Wings, 有作用的。

不過最終應留意日間有無啲咩聲會令他驚,晚間不要撩他玩得太劇烈

男爵府

引用:BB好似嚇親..訓訓下會突然彈一彈,手腳又會

原帖由 MAYMAY02162001 於 14-06-22 發表
BB好似嚇親..訓訓下會突然彈一彈,手腳又會係咁郁,突然爆喊,一抱上手有時即刻收聲一時就喊到回唔到氣..米袋, ...
初生係咁嘅!我囡要個幾月先無事

禁止訪問

子爵府

好多初生b瞓覺都會彈彈吓,我囝而家個半月都會,有時瞓瞓吓發惡夢突然間大喊,正常的,我會去拍下佢心口等佢定啲,發惡夢大喊嚇親就抱起佢呵吓,咁細無安全感

子爵府

fishermama 發表於 14-6-22 16:51
我阿B有時都係咁,訓訓下突然大喊。我抱起佢再“暗”佢訓返就冇事啦。我99話佢發夢打輸左

...
我陪月話阿b可能發夢比人搶咗支奶
回覆 MAYMAY02162001 的帖子

您好MAYMAY02162001,除左用米袋﹑用包被包實之外,亦可以嘗試播放柔和音樂睇下會唔會好D。注意睡眠環境係咪寧靜﹑昏暗﹑溫度適中。另外,一般初生至3個月大BB腸胃未能完全消化到乳糖容易有肚風問題會多D扭計,媽媽可以係餐前用掌心幫BB順時針按肚,食完奶掃用風抱直BB15-20分鐘都有助清除肚風,胃口都會好D架。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

首頁

尾頁

跳至