興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知邊道出問題,hkbn1000m,電腦連lan有接近400m,但wifi就得2-3m.

禁止訪問

大宅

回覆:Hkbn1000m wifi 得2mb

我都唔知,我對電腦係白痴!依家用緊既router係Netgear Wnr3500L.係唔係要換router呢?

禁止訪問

珍珠宮

回覆 liklikma 的帖子

可能個Router有D野要Set!

珍珠宮

回覆 liklikma 的帖子

要點Set詳情打電話去Netgear代理度問吓!

大宅

回覆:gb_yj 的帖子

今日問左netgear,佢話我d setting無問題,話可能係router夠期!但係嗰router用左唔夠3年,同埋上星期未轉hkbn用緊pccw100m,嗰router仲出到20-30m!我係咪真係要換router?如果係大家有冇介紹呀?

複式洋房

回覆:liklikma 的帖子

上次都係因為手機接收wifi太差叫人上來check,check完話係route限制速度,於是乎換左一部新route,check到速度double左,將近50m,但係又唔覺快好多,都唔知道而家m數係點計,你要先check清楚自己的plan跟住買機的時候睇清楚wifi m數限制

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

大宅

回覆:fan870205 的帖子

今日hkbn有人黎check左,話係router問題,support唔到1000m,要換過個!大家有冇介紹呀?

大宅

回覆:fan870205 的帖子

今日hkbn有人黎check左,話係router問題,support唔到1000m,要換過個!大家有冇介紹呀?

首頁

尾頁

跳至