自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

大家好,我正考慮做矯視,但坊間太多矯視中心及醫院都有提供此服務,而且有不同種類的矯視,實在花多眼亂。而且始終動刀在眼,想問清楚意見再作決定,希望做過矯視的你,幫幫助解答以下的問題。
1. 你係邊間矯視中心或醫院做?
2. 有刀定無刀?
3. 幾時做?做左幾錢?
4. 康復需時多久?
5. 做完醫生會開幾多日病假讓眼睛休息?
6. 有無後遺症?
7. 有無野我問漏左但需要注意?

唔好意思,太多問題,但我怕打去果啲矯視中心會係唔係都答我「好好好」「得得得」「無問題」,所以先係度問大家,請大家多多指教

若要人不知,唔好太低B~~~

大宅

回覆:真心請教,有做視力矯視的你請進

做開攜帶式光學折射矯視
但耐唔耐就要換

子爵府

1. 係邊間矯視中心或醫院做?
旺角眼科中心
2. 有刀定無刀?
有刀
3. 幾時做?做左幾錢?
4年前做 $9500
4. 康復需時多久?
即日
5. 做完醫生會開幾多日病假讓眼睛休息?
冇要求,因我是FTM
6. 有無後遺症?
冇……
7. 有無野我問漏左但需要注意?
要先詳細檢查眼,适合先可以做……
失敗的話可能復原度數不足(例如800度做完仲剩200度),有d可補做,有d唔得……
有人做完會對光敏感……

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

男爵府

畀面勳章

引用:1. 係邊間矯視中心或醫院做

原帖由 siufung 於 14-06-23 發表
1. 係邊間矯視中心或醫院做?
旺角眼科中心
2. 有刀定無刀?
好多謝你詳細解答
但係我想問吓點解你會選擇有刀嘅?因為上網頁睇好多都話有刀個傷口會大啲,做完一個月左右唔拎得重野,又唔可以「烏」低身縛鞋帶,咁當時你係咪真係避免做哩啲野呢?

若要人不知,唔好太低B~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

養和醫院做,4年前,$22000。送5年定期check度數檢查。

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去到養和,會有本書詳細講如何保養眼睛及注意事項。唔駛擔心。

首頁

尾頁

跳至