跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我E+有第二個BB﹐0801出世。
我想知道有冇MAMI想生多一個BB﹖

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想有第二個呀
但係而家個囡囡仲好痴身
仲係食緊人奶
等囡囡兩歲之後就會同佢戒
再計劃生多個

子爵府

DEL

大宅

我都有左第二個bb, 預產期係0803, 唔知會唔會同而家呢個一日出世呢...

複式洋房

我都有左第二個bb, 預產期係0802, 唔知會係猪尾定係老鼠呢....
不過今次陀第二個肥得好勁,食得又瞓得,我諗起碼肥50磅:-(

大宅

嘻~~~~我都有第2個呀...0802呀....我都唔知係豬定吱吱呀~我預產期年初3呀~
我so far都重左35磅喇....醫生叫我唔好食得咁勁~
原文章由 塵太 於 07-11-19 15:29 發表
我都有左第二個bb, 預產期係0802, 唔知會係猪尾定係老鼠呢....
不過今次陀第二個肥得好勁,食得又瞓得,我諗起碼肥50磅:-(
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

男爵府

我想問吓你地係working mama定係full time mama??
我係full time mama無人可以幫我手湊bb, 又唔想請工人,
如果生多個又驚自己攪唔掂......

別墅

Me and my husband also want to have 2nd bb ar.. planning planning.. hehe.. wish can fly d bingo and have a mickey mouse bb la. hehe..

Hope to join 08 ma ma group too.. hehe
常人眼中你只是一個平凡既bb.但在父母心中.你是優越.活潑.可愛的囡囡  (Eunice Kwok因因)

複式洋房

我返工架! 諗住細果個婆婆湊,大果個就返學囉!
夜晚就兩公婆自己睇番,暫時係咁諗囉!
婆婆話唔得至去請鐘點喎! 希望ok啦....

原文章由 yikmeim 於 07-11-20 12:40 發表
我想問吓你地係working mama定係full time mama??
我係full time mama無人可以幫我手湊bb, 又唔想請工人,

別墅

好敬佩你地呀:-P

我而家亞仔晚晚都起2次身, 我成晚都無覺好訓 , 所以唔洗做, 都唔會生多個喇, 好辛苦呀:-(

別墅

我打算出年生多個,追個女!

複式洋房

0603mami有冇諗過生多一個﹖

原文章由 noddybanana 於 07-11-19 23:44 發表
嘻~~~~我都有第2個呀...0802呀....我都唔知係豬定吱吱呀~我預產期年初3呀~
我so far都重左35磅喇....醫生叫我唔好食得咁勁~

咁啱既, 我都係出年2月生呀.... 預產期年初2即8號, 可能會係豬女, 因為我d血壓時高時低, 希望可以足月至生!

等待驗證會員

原文章由 miki_fion 於 07-11-18 11:34 發表
我E+有第二個BB﹐0801出世。
我想知道有冇MAMI想生多一個BB﹖

我而家都係有左第二胎 ...都係0801出世啵 ...
我預產期係1月21呀^^"

大宅

我係ft mami ar....同埋我99不嬲都幫開我湊仔...所以我都冇咩怕攪唔掂....
原文章由 yikmeim 於 07-11-20 12:40 發表
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

點解會夜晚起咁多次身0既......
我個仔通常一覺訓天光....
原文章由 大肚 於 07-11-22 13:12 發表
好敬佩你地呀:-P

我而家亞仔晚晚都起2次身, 我成晚都無覺好訓 , 所以唔洗做, 都唔會生多個喇, 好辛苦呀:-(

大宅

哦.....咁會開刀定順產呀????
so far,bb都健康....只係我太重...我而家盡量食清0的...希望唔會影響到bb同自己0既健康~
咁你都有上0802嘛???
原文章由 bbremus 於 07-11-23 14:29 發表

咁啱既, 我都係出年2月生呀.... 預產期年初2即8號, 可能會係豬女, 因為我d血壓時高時低, 希望可以足月至生!

大宅

我已經生咗第二個bb(1/10/2007),其實係第三個!

大宅

好叻呀~
原文章由 zoechan2005 於 07-11-25 13:19 發表
我已經生咗第二個bb(1/10/2007),其實係第三個!

男爵府

你地咁勁既, 咁快又有第二個啦~ 我都想生多個, 但係經濟上同埋搵人湊都好頭痛, 所以都仲未知會唔會再生呀~ 或者再等多兩年所有嘢上晒軌道先再算~

別墅

我個囡夠唔夠一晚醒幾次,好辛苦呀,我係在職mami,平時又多野做,而且要找人揍,好煩呀!我諗一個就夠啦!但我知一個會好悶,所以會幫佢攪節目,等佢開心d...

首頁

尾頁

跳至