夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

當初我同佢0係埋一齊既時候好開心,,我地0係埋一齊左兩個星期倒,後期我先知道原來佢有太太既(唔緊要因為佢話俾我聽,佢同佢太太冇哂感情,呢樣係真架佢地冇小朋友結左婚10年,好小有(性關係)機乎冇tim呀,0係 0個10年黎佢前妻經常要出國話讀書,但就係我老公俾$佢讀,兼每個月照俾家用佢,前妻就算係香港都唔會一齊食飯,就連訓覺都要一頭一尾!)之後我要佢作出決擇佢揀左我,跟住冇幾耐我就有左,而我同老公好簡單咁簽張結婚證書就結左婚喇,呀女出世之後我地開始經常鬧交,,就連以前既小事都照攞出黎講,呢d都算喇, 我屋企人想同我擺滿酒通知親朋好友,俾人知我已經結左婚做左人媽咪,呢d咁小既事ja亦要求佢出席ja,佢竟然用既籍口係佢爸就死冇心情搞呢d野,(我當時仲要係冇見過佢屋企人既)你話我可以點呀, 點同我爸媽親朋好友交代!好喇結婚到而家生左個女為止差唔多4年,我同佢鬧交我盡量都唔出聲, 免得嚇親兩個女我唔出聲又鬧,佢一鬧就會鬧我蠢又會用粗口鬧我屋企人,話我爸媽唔識教女,到而家呢一刻我好累我忍得好辛苦,但我媽又叫我忍下唔好離婚都唔知點好!(我跟左佢幾年咩都冇要求佢買俾我,零用$都係要佢幾千ja 仲要俾d我呀媽, 而佢個大陸前妻呢 咩都唔駛做同佢結左婚,就可以每個月有$8000,兼有兩層碧貴園你話對我係咪實在好唔公平)你地教我點做喇!

[ 本文章最後由 呀儀!媽媽 於 07-11-20 02:57 編輯 ]
hi,儀媽

別墅

聽完你既故事~我只係好唔明咁,你連佢屋企人都未見過,你就嫁俾佢..好似兒戲左o的喎~!同埋佢依家究竟離左婚未架?同埋佢咁衰..點解你仲同佢生兩個女..係攣女黎的嗎?我覺得如果冇錢尤事可..但係睇落佢可以養兩個家...經濟應該都唔成問題喇~咁樣都好唔尊重你爸媽and你喎~!!感覺上佢咁對你..好似你依家都仲未係正印,仲係二奶咁.!!其實依家你點樣做..人地係教唔到你架喎~~你係問離婚定繼續嗎?

男爵府

醒目開學勳章

你篇敘述冇乜用標點符號分隔句子又冇隔行令人睇得辛苦

複式洋房

原文章由 kary512 於 07-11-20 02:21 發表
聽完你既故事~我只係好唔明咁,你連佢屋企人都未見過,你就嫁俾佢..好似兒戲左o的喎~!同埋佢依家究竟離左婚未架?同埋佢咁衰..點解你仲同佢生兩個女..係攣女黎的嗎?我覺得如果冇錢尤事可..但係睇落佢可以養兩個家...經 ...

sorry!我再講清楚d先!我個女出世左大概6個月倒先見過老爺奶奶而家每兩工個月我地先會探佢呀爸媽,我亦都同佢係結左婚,佢同佢前妻已經離左婚,但係我唔知到佢前妻要求佢俾左大陸兩層樓佢既我就係因為有左大女先同佢結婚之後意外地又有細女其實佢平時對我都ok既但就好鍾意搵d野挑剔我唔鬧交都好好地既,但一鬧交就會好pk(我老公仲要大過我11年)個人會係好古板鑽牛角尖.所以我唔知點面對佢好!

hi,儀媽

複式洋房

原文章由 celery 於 07-11-20 02:36 發表
你篇敘述冇乜用標點符號分隔句子又冇隔行令人睇得辛苦

唔好意思我已作出修改喇!
hi,儀媽

男爵府

醒目開學勳章

照你所講,佢應該經濟唔差.
同前妻當時關係都唔好,但佢對你仲差......
其實好睇你本身想點,
生左2個女,結左婚都唔係耐但好似冇尊重過段關係,
好多野你應心中有數..........
反映比你老公知家用唔夠,
同埋比佢知夫妻點鬧交,都只係佢點對你不滿,
屋企人冇得罪佢,唔應用粗口鬧你屋企人!!
你有冇做野?
都係果句,睇下有冇人可幫你照顧兩女,
穩固自己經濟基礎先再打算.
點唔開心,點傍徨都好,
比心機顧好兩個女先呀.

[ 本文章最後由 celery 於 07-11-20 03:31 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章

一個會背住老婆找2奶(第三者)既男人,一定吾會係好男人!
妳鐘意跟佢係妳既自由,但佢前妻亦有權攞哂佢D$(只要佢肯),我睇吾到成件事佢有乜問題(佢本來就係禁樣)?
如果佢識得尊重妻子,尊重婚姻,當初就吾會為左個第三者而同老婆離婚, right?

原文章由 celery 於 07-11-20 03:25 發表
照你所講,佢應該經濟唔差.
同前妻當時關係都唔好,但佢對你仲差......
其實好睇你本身想點,
生左2個女,結左婚都唔係耐但好似冇尊重過段關係,
好多野你應心中有數..........
反映比你老公知家用唔夠,
同埋比佢知夫妻點 ...

大宅

原文章由 呀儀!媽媽 於 07-11-20 01:42 發表

sorry!我再講清楚d先!我個女出世左大概6個月倒先見過老爺奶奶而家每兩工個月我地先會探佢呀爸媽,我亦都同佢係結左婚,佢同佢前妻已經離左婚,但係我唔知到佢前妻要求佢俾左大陸兩層樓佢既我就係因為有左大女先同佢結 ...

可能當初佢前妻要攞咁多$$同樓才願意離婚呢! to be honest, 如我C6要同我離婚(有第三者),而我又知佢有咁多$$,我都会要求啦!
針無兩頭利,你想要人,又要錢? 其實你識佢唔係好耐,佢都可以放棄佢老婆,你自己想清楚啦!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 ac321 於 07-11-20 09:52 發表
妳鐘意跟佢係妳既自由,但佢前妻亦有權攞哂佢D$(只要佢肯),我睇吾到成件事佢有乜問題(佢本來就係禁樣)?
如果佢識得尊重妻子,尊重婚姻,當初就吾會為左個第三者而同老婆 ...

我都覺得係-->佢本來就係咁,
只係當其時你沖昏左頭腦,咩都唔理!

竟然生完一個又一個,就唯有面對啦!

你揀架嘛!

睇黎佢咁火爆,恐防遲早唔只鬧交!

大宅

看完你的故事,
令我覺得你由始至終都係由他控制你,
或者佢看清你的弱點,
你咩都無要求,
佢就可以無事無刻控制你,
當初你都對佢有咩要求,
只係當大女出世擺滿月,
對你及屋企人都係一個交代,
佢都無做到,
你想想你係佢心目中又幾重要,
我建議你都應該儲多個錢,
將來有咩事,
你都可以帶埋兩個女走人.

大宅

佢可能而家都同出面d女人講同老婆冇感情.....

大宅

睛靈勳章

我正想講,比你快過我添,佢而家只係用以前對佢老婆既方式對你,呢個人要唔過

原文章由 wxxyxn 於 07-11-20 11:00 發表
佢可能而家都同出面d女人講同老婆冇感情.....

伯爵府

好媽媽勳章

yes, 我都覺得其實佢一向都係咁, 佢最愛既人係佢自己咯.

原文章由 ac321 於 07-11-20 09:52 發表
如果佢識得尊重妻子,尊重婚姻,當初就吾會為左個第三者而同老婆 ...

伯爵府

因果......當日佢老婆受既傷害,樓主你e+咪受番曬囉,應該係比佢老婆更慘先岩,你e+都無咩野可以做啦囡都2個啦你仲可以點 ?-( ,一係離婚一係死忍囉,當初係你在人地老婆手中拿呢個男人番來的,e+就唔好話後悔啦,自食其果

樓主睇完之後係可能會 我,不過我都唔會在意 你自己好自為之,祝好運

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

同意

子爵府

同意

原文章由 焯嵐媽咪 於 07-11-20 11:41 發表
又係一d出去玩ga男人ga說法,自己屋企個個幾咁唔好,無哂感情等等..依然都有人信,當日人地老婆係幾唔開心,今日你自己真真正正去感受!

子爵府

昨日因,今日果.兩個星期倒知人有老婆,有心走唔算得耐.

(佢同佢太太冇哂感情,呢樣係真架佢地冇小朋友結左婚10年,好小有(性關係)機乎冇tim呀)

你晚晚睇住佢地架?咁白痴既大話你都信?1個男人點解決ar?打jj,叫雞定媾女?佢夠為你唔要個老婆la又唔見佢對你如珠如寶,就曬你?

(我跟左佢幾年咩都冇要求佢買俾我,零用$都係要佢幾千ja 仲要俾d我呀媽, 而佢個大陸前妻呢 咩都唔駛做同佢結左婚,就可以每個月有$8000,兼有兩層碧貴園你話對我係咪實在好唔公平)

零用$幾千都唔少la,一係你叫佢另外俾錢你呀媽囉.你無睇到有d老公要問老婆拎番錢轉頭?你人又要錢又要咁對個前妻又公平?10年青春ar~$8000+兩層碧貴園算少la~有咩係5使付出就有收獲架?要人既就磅水,要錢既就放人,好公平ar.如果你老公5使你做又有錢你駛都對你不薄,做人唔好咁貪心,盞自己5開心.

原文章由 呀儀!媽媽 於 07-11-20 01:49 發表
當初我同佢0係埋一齊既時候好開心,,我地0係埋一齊左兩個星期倒,後期我先知道原來佢有太太既(唔緊要因為佢話俾我聽,佢同佢太太冇哂感情,呢樣係真架佢地冇小朋友結左婚10年,好小有(性關係)機乎冇tim呀,0係 0個10年黎佢 ...

[ 本文章最後由 豆丁 於 07-11-20 15:23 編輯 ]

複式洋房

呀儀媽媽,

本個人要出去玩都會俾自己一個藉口, 甘你以前相信佢; 現後悔太遲....加上你家吓有兩個囡, 不如你自己出番社會, 找份工喇!

前妻只係要佢應得既野, 佢無錯喔! 你知道前妻無老公既苦水嗎? 你錯在俾左個藉口佢同前妻離婚, 但再捉番個遊子結婚 - 佢其實唔認識尊重婚姻, 佢可能只想找個女朋友happy吓, 根本不是要結婚家鎖?-( 你自己小心d 喇!

佢話前妻唔好同無感情既說法, 只係要你同佢happy咋!

原文章由 呀儀!媽媽 於 07-11-20 02:42 發表

sorry!我再講清楚d先!我個女出世左大概6個月倒先見過老爺奶奶而家每兩工個月我地先會探佢呀爸媽,我亦都同佢係結左婚,佢同佢前妻已經離左婚,但係我唔知到佢前妻要求佢俾左大陸兩層樓佢既我就係因為有左大女先同佢結 ...

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至