跳至

首頁

尾頁

別墅

有無8月13日出世朋友仔呀,如果有既大家做個朋友仔呀 !
1.媽咪名
2.bb名(男/女)
3.出世醫院
4.email或facebook(不過我是番工的,公司block了我上facebook,所以只可以在屋企上)

我的資料:
1.媽咪名:思
2.bb名(男/女):盡心(Wayh Wayh) 女
3.出世醫院:仁安
4.email或facebook(不過我是番工的,公司block了我上facebook,所以只可以在屋企上):[email protected]

洋房

原文章由 BeBeKan 於 07-11-23 17:00 發表
1.媽咪名
2.bb名(男/女)
3.出世醫院
4.email或facebook(不過我是番工的,公司block了我上facebook,所以只可以在屋企上)

我的資料:
2.bb名(男/女):盡心(W ...

hi BeBeKan,我bb都係8月13日出世,我都係返工,所以都係間唔中得閒上來.我都希望同bb差唔到大既媽媽傾下,了解下bb既情況(因為係第一胎,咩都唔識.)
1.kennis
2.詠文(女)
3.廣華
4.[email protected]

別墅

Hi, Kennis,
我都係第一胎,我個女已厭奶兩個星期,你個囡囡有無?又係咪都係瞓好多?
我住大角咀,你住邊呀?
BeBeKan

原文章由 kennisli 於 07-11-24 15:08 發表

hi BeBeKan,我bb都係8月13日出世,我都係返工,所以都係間唔中得閒上來.我都希望同bb差唔到大既媽媽傾下,了解下bb既情況(因為係第一胎,咩都唔識.)
1.kennis
2.詠文(女)
3.廣華
[email protected] ...

大宅

原文章由 BeBeKan 於 07-11-23 17:00 發表
1.媽咪名
2.bb名(男/女)
3.出世醫院

My baby also born at 13 Aug,
我的資料:
2.bb名(男/女):盡心(W ...

我的資料:
1.媽咪名:Yan
2.bb名(男/女):Ivan (boy)
3.出世醫院EH
Nice to meet you

複式洋房

hello...我彤彤都係 8-13 出世架,又係第一次做人媽媽,乜野都唔識大家交流 o下

1,夜貓
2,彥彤 (女 )
3,瑪嘉烈
4,我個 msn,( [email protected] )
我e-mail, ([email protected] )

別墅

你係全職媽媽定working媽媽?你住邊度呀?

原文章由 夜貓 於 07-11-27 02:16 發表
hello...我彤彤都係 8-13 出世架,又係第一次做人媽媽,乜野都唔識大家交流 o下

1,夜貓
2,彥彤 (女 )
3,瑪嘉烈
4,我個 msn,( [email protected] )
我e-mail, ([email protected] ) ...

複式洋房

我子都系8月13日出世的:

1.媽咪名: 萍萍
2.bb名 : 瑋雋(男)
3.出世醫院: 東區
4.email or msn: [email protected]

洋房

原文章由 BeBeKan 於 07-11-26 13:16 發表
Hi, Kennis,
我都係第一胎,我個女已厭奶兩個星期,你個囡囡有無?又係咪都係瞓好多?
我住大角咀,你住邊呀?
BeBeKan

BeBeKan,
我都唔知佢有冇厭奶期,佢由出世到而家都食好少,而家都係食3安,放晚訓覺就ok啦,可以由十一點幾訓到第二日,但其他時間眼訓就哭,抱住訓半個鐘又哭醒,完全唔可以放低,放低訓最多15分鐘又醒,每日都係訓12-13個鐘,真係好少.我住粉嶺.
你囡囡有幾重呀?我個b就好輕,係尾2果條線.真係好想佢可以食多d野.你囡囡食咩奶粉?

別墅

我個女初時都係咁,後尾就無野,你試下放佢在床你在佢身邊同佢玩,等佢習慣下,唔洗一喊就抱,最多喊得勁就抱一陣,等佢ok又放低佢。同埋在床放個轉轉俾佢睇,等佢鍾意床呢個地方。仲有你試下在床放些軟的大毛巾等佢舒服d。
我個女依家有15、6磅,佢食明治細仔。不是太輕就ok,最緊要健康就得,唔好擔心。

原文章由 kennisli 於 07-11-27 20:19 發表

BeBeKan,
我都唔知佢有冇厭奶期,佢由出世到而家都食好少,而家都係食3安,放晚訓覺就ok啦,可以由十一點幾訓到第二日,但其他時間眼訓就哭,抱住訓半個鐘又哭醒,完全唔可以放低,放低訓最多15分鐘又醒,每日都係訓12-13個 ...

子爵府

halo, 我仔仔都係13號東區喎, 你好呀!!:-P

媽咪名: kim
bb名:星皓
出世醫院: 東區
email: [email protected]

原文章由 萍水相逢 於 07-11-27 14:46 發表
我子都系8月13日出世的:

1.媽咪名: 萍萍
2.bb名 : 瑋雋(男)
3.出世醫院: 東區
4.email or msn: [email protected]

複式洋房

原文章由 kimmama 於 07-11-28 10:26 發表

Hey Kim,
Nice to meet you!
得閒交流下, 唔知有冇見過你呢?

大宅

kimmama
Hi! Kimmama,

妳仲記得我嘛? 我仔仔都係8月13日出世架!
媽咪名 : 史迪仔
bb名: 軒軒
出世醫院 : 浸會

原文章由 kimmama 於 07-11-28 10:26 發表

子爵府

如果大家都係13號東區, 我估一定見過啦! 我住係對正bb房個間房家,,,, 你呢??

原文章由 萍水相逢 於 07-11-28 10:32 發表

Hey Kim,
Nice to meet you!
得閒交流下, 唔知有冇見過你呢?

子爵府

記得, 我地兩個仔連磅數都係差唔多家嘛!

你同囝囝好嘛?? 我個bb已經有樣睇嘞, 唔似得出世時咁糯米嘞!!

你囝囝幾重呀依家?

原文章由 史迪仔 於 07-11-28 13:12 發表
kimmama
Hi! Kimmama,

妳仲記得我嘛? 我仔仔都係8月13日出世架!
媽咪名 : 史迪仔
bb名: 軒軒
出世醫院 : 浸會

大宅

都算係咁啦!有時佢會吐下奶咁啦!不過比起佢出世既時候好左少少既, 至少佢食完掃風多數都“ER”左,以前同佢掃風好麻煩架 !一掃就周身郁, 又成日都唔“ER”喎!搞到我好怕掃風架!我尋晚同佢磅過, 大約16磅左右,算唔算重呀?妳個仔而家幾多磅呀?同埋妳個仔而家食幾多安奶呀?我個仔食緊安6半奶粉,開7安水,仲有妳阿B識轉身未呀?

原文章由 kimmama 於 07-11-29 01:22 發表
記得, 我地兩個仔連磅數都係差唔多家嘛!

你同囝囝好嘛?? 我個bb已經有樣睇嘞, 唔似得出世時咁糯米嘞!!

你囝囝幾重呀依家?

首頁

尾頁

跳至