親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日打去中銀問係125,$80/₩10000,對1萬港幣邊度抵啲?

中銀有₩1000/₩5000/₩10000/₩50000,點分配好?

男爵府

BK Milk勳章

剛去完,明洞換錢128.00(最高有1-2間換129.70)
機場換125.80;華克山莊賭場換126.80
這3個地點我都換過少少錢

凱凱  謝謝  發表於 14-7-9 11:23

男爵府

引用:剛去完,明洞換錢128.00(最高有1-2間換129

原帖由 261026 於 14-07-09 發表
剛去完,明洞換錢128.00(最高有1-2間換129.70)
這3個地點我都換過少 ...
即係1萬港幣相差$240左右?

男爵府

這3個地點我都換過少 ...
請問駛唔駛俾手續費?

男爵府

BK Milk勳章

唔使手續費

男爵府

BK Milk勳章

更正機場換125.28;更正華克山莊賭場換126.30
這3個地點我都換過少少錢

男爵府

更正機場換125.28;更正華克山莊賭場換126.30
這3個地點 ...
請問明洞邊間?難唔難搵?

大宅

醒目開學勳章

上環牛記今日都係對$128, 明洞大使館都係呢個RATE又真係唔高呀, 兩星期前明洞都仲係對130.
[img]https://hk.images.search.yahoo.com/images/view;_ylt=A8tUwJuhCb1TzSwAJ621ygt.;_ylu=X3oDMTIzYWxvcTdlBHNlYwNzcgRzbGsDaW1nBG9pZANjMTk0MDU2ZjM2NWMzZDZkNzU3YzQ4MzNmYmI4MzcxMARncG9zAzMwBGl0A2Jpbmc-?back=http%3A%2F%2Fhk.images.search.yahoo.com%2Fsearch%2Fimages%3F_adv_prop%3Dimage%26va%3Dlee%2Bmin%2Bho%26fr%3Dyfp%26tab%3Dorganic%26ri%3D30&w=900&h=600&imgurl=seoulrhythms.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F01%2FLee-Min-Ho.jpg&rurl=http%3A%2F%2Fseoulrhythms.com%2F2013%2F01%2F26%2Fforever-20%2F&size=2

大宅

Just came back last night, 明洞 is 129 now

大宅

其實用銀聯ATM 個rate 都有0.0077 呢度CHECK: http://www.unionpayintl.com/MainServlet

連埋手續費, 仲抵過明洞

假設拎1,000,000won
1,000,000 x 0.0077 = HKD7700 + HKD15(手續費) = HKD7715

1,000,000 / 7715 = 129.61

***加多句, ATM拎得少既話, 相對地會貴左, 例如拎得100,000won, 兌換率就變了100,000/785 = 127.38

大宅

引用:+本帖最後由+dosh+於+14-7-9+15:23+編輯+\\

原帖由 dosh 於 14-07-09 發表

其實用銀聯ATM 個rate 都有0.0077 呢度CHECK: http://www.unio ...
Wowo~~
謝謝你既解答呀,我疑惑左好耐

別墅

昨天hsbc唱完,0.00786

男爵府

引用:昨天hsbc唱完,0.00786

原帖由 Taboo 於 14-07-09 發表
昨天hsbc唱完,0.00786
係未要有戶口先得?

男爵府

引用:+本帖最後由+dosh+於+14-7-9+16:38+編輯+\\

原帖由 dosh 於 14-07-09 發表

其實用銀聯ATM 個rate 都有0.0077 呢度CHECK: http://www.unio ...
係未當信用咭拎錢?

別墅

有就免手續費

大宅

回覆:請問明洞而家對換係幾多?

130。1 今日 大使館

大宅

引用:Quote:原帖由+dosh+於+14-07-09+發表本帖最

原帖由 凱凱 於 14-07-09 發表
係未當信用咭拎錢?
唔係,係海外提款,即時戶口扣數

男爵府

BK Milk勳章

回覆 凱凱 的帖子

在明洞大街(有棵大樹附近)唔難找的,但呢間對換無咁高,在橫街都有幾間,對換高d,我心急見高過之前就即換了,後來行多一陣見到有d換得高d~

男爵府

261026 發表於 14-7-9 22:25
回覆 凱凱 的帖子

在明洞大街(有棵大樹附近)唔難找的,但呢間對換無咁高,在橫街都有幾間,對換高d,我 ...

近唔近明洞餃子﹖

大宅

261026 發表於 14-7-9 22:25
回覆 凱凱 的帖子

在明洞大街(有棵大樹附近)唔難找的,但呢間對換無咁高,在橫街都有幾間,對換高d,我 ...
什麼店名?

首頁

尾頁

跳至