親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今日收到新華通知, 7/19星馬團 成左團, 但無機位. 所以要我地改團. 由星馬改去只玩馬來西亞.
我現在可以點做. 我又未試過咁比人改團法. d家人好多都1月時mark左大假, 日期早已定死左. 我好灰呀. 點解會咁

男爵府

回覆 B-bu 的帖子

咁新華應該退回錢給你們。

複式洋房

回覆:B-bu 的帖子

退錢,即刻揾第二間。

伯爵府

我都好想轉, 但系現在還有旅行社有其他團同機位嗎.

侯爵府

2024年龍年勳章

四月份我俾咗$1000訂金參加星馬團,因太奶奶走了,我們要取消去旅行,
問他們可唔可以將訂金押後或轉名,話不得,叫我們claim保險

象牙宮

回覆:新華SMUC05DL團

退錢。

複式洋房

回覆:B-bu 的帖子

問吓囉,大把旅行社,可能有,我之前東x遊試過唔成團屈我轉超豪團,仲有九日,即時退錢,後來報咗縱橫遊。

珍珠宮

B-bu 發表於 14-7-10 13:12
今日收到新華通知, 7/19星馬團 成左團, 但無機位. 所以要我地改團. 由星馬改去只玩馬來西亞.
我現 ...

星馬團成本貴過馬來西亞團好多, 團費差價點計?

伯爵府

減得唔多囉, 咁先谷氣

伯爵府

今次仲要同家人一起去. 人數話多唔多話少唔少, 比佢地玩起.

珍珠宮

B-bu 發表於 14-7-10 21:19
減得唔多囉, 咁先谷氣

最憎係咁, 新華真係好離譜!
我試過好耐之前跟東x遊, 又係成左團, 但機票 over booked, 所以冇機位.
有個經理親自打電話來道歉, 然後叫我地轉另一個相同的團 (但遲幾日出發). 仲有, 經理話為表歉意, 每人減 $500, 我覺得佢地處理得好好.

伯爵府

MissMaMa 發表於 14-7-10 21:26
最憎係咁, 新華真係好離譜!
我試過好耐之前跟東x遊, 又係成左團, 但機票 over booked, 所以冇機位.
有個 ...
最慘系唔系同團兼降級. 下次死都唔報佢.

伯爵府

終於解決左, 取消兼退錢. 亦好多謝家人齊心夠合力找到另一間報團. 雖然只去馬來西亞. 但行程都OK.

複式洋房

引用:終於解決左, 取消兼退錢. 亦好多謝家人齊心

原帖由 B-bu 於 14-07-12 發表
終於解決左, 取消兼退錢. 亦好多謝家人齊心夠合力找到另一間報團. 雖然只去馬來西亞. 但行程都OK. ...
請問最終揾咗邊間?幾錢?

伯爵府

回覆:9spl 的帖子

跟永安, 去馬來西亞玩5天. 團費
大人$5527 小童$4872 (已包含機場稅, 機場保安費, 燃油附加費等等)
導遊另計

珍珠宮

B-bu 發表於 14-7-14 13:24
跟永安, 去馬來西亞玩5天. 團費
大人$5527 小童$4872 (已包含機場稅, 機場保安費, 燃油附加費等等)
導遊另 ...
去大馬邊度?原來而家去馬來西亞都要咁貴,呢個團係咪超級豪華?

伯爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

個團早去晚返. 時間唔趕. 又有幾個樂園玩. 現在暑假, 價錢算ok.

別墅

我上年都是報左新華呢個團,到最後都是成團及無機位,之後改泰國,返來後睇d post原來新華呢個團成日都無機位的

伯爵府

所以我同我家人都black list 左佢了. 以後都唔揀佢

首頁

尾頁

跳至