單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問會否對子女升學有影響?可否不填報??

男爵府

月餅勳章

回覆:queenie_320 的帖子

你自己已label自己當然有影響

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

queenie_320 發表於 14-7-15 02:45
請問會否對子女升學有影響?可否不填報??

升咩學先??? 幼稚園?? 小學?? 中學?? 大學?? 海外學府???

想當年我考小學... 我自己無精神帶亞仔四圍去面試... 所以.. 無特別講自己將會離婚噃.. 上到小學我仔都好開心返學丫...

單親/雙親父母自己唔識教.. 小朋友幾叻都無用啦... 人品好重要架~~ 唔通你教自己小朋友講大話嗎??? 同學之間實會問父母做咩工作.. 點解唔見父或母既??

之前我都分享過,我個仔自己作個理由老豆響大陸交通意外死鬼左啦...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

我聽過有D出名的直資學校有特定要求,例如父母其中一方要係家庭主婦/主夫,確保有人有足夠時間照顧教導子女,父母兩個都要工作係吾會收----因此,只有單親可能會有影響。

不過,這些有特定要求的學校不多。至於其他直資和私立學校有無偏愛雙親家庭就吾知。

其實好的津校不少,吾駛擔心。

[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

想當年,我父母離婚對我申請學校係冇影響.

但係到青少年時期心理質素的影響比較大,今日好好同個小朋友傾多啲,親密啲,他日就容易渡過反叛期.

首頁

尾頁

跳至