跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

[ 本文章最後由 Babyeddie 於 07-12-4 23:03 編輯 ]

別墅

喂...不如叫"0612蒙媽埋位啦"啦...
or "0612蒙媽俱樂部" 都good...

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

從善如流
你肯定0612有好多蒙媽嗎?
冇人入嚟點算好
我好難換間大屋喎

原文章由 慧芸 於 07-12-4 23:02 發表
喂...不如叫"0612蒙媽埋位啦"啦...
or "0612蒙媽俱樂部" 都good...

[ 本文章最後由 Babyeddie 於 07-12-4 23:09 編輯 ]

大宅

好耐冇上嚟, 等我幫親吓先. 事關我轉咗工, 新工我個部電腦冇internet access, 只有返屋企先可以上到BK. 你知啦, 返到屋企就要親子同佢玩, 原全冇自己私人時間.

原文章由 Babyeddie 於 07-12-4 23:05 發表
從善如流
冇人入嚟點算好
我好難換間大屋喎

別墅

"從善如流"乜解?

換大屋?

你間都已經叫大宅喎!

我間超細呀!

原文章由 Babyeddie 於 07-12-4 23:05 發表
從善如流
冇人入嚟點算好
我好難換間大屋喎

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

好!!聽哂你話GUM 解
你真住果間夠大MIA 夠囖

原文章由 慧芸 於 07-12-4 23:47 發表
"從善如流"乜解?

換大屋?

你間都已經叫大宅喎!

我間超細呀!

[ 本文章最後由 Babyeddie 於 07-12-5 00:43 編輯 ]

洋房

我來o拉! 但我吾捨得之前果5x頁o牙.....

大宅

hello. 我都報到.

babbyeddie, 尋日睇到你講幼潛玩雞蛋, 我上2個月係屋企都同bb玩生雞蛋. 真係玩得好開心, 不過最後入咗醫院.因為全身紅哂, 仲有d喘, 醫生話好多亞b都會對味熟ga蛋白質敏感.

[ 本文章最後由 domcheng 於 07-12-5 10:11 編輯 ]

洋房

原文章由 CreamBlue 於 07-12-4 23:34 發表
好耐冇上嚟, 等我幫親吓先. 事關我轉咗工, 新工我個部電腦冇internet access, 只有返屋企先可以上到BK. 你知啦, 返到屋企就要親子同佢玩, 原全冇自己私人時間.

...

你轉左新工o牙...我轉左老細o牙...冇以前個甘free, 要偷雞至上到來....:-(
我home除左tv o羊電子產品都無, 無cp, 無dvd, 無vcd, 無game products, 因為吾想bb接觸, 雖然佢大d一接觸其他小朋友一定會識, 但頂得幾耐得幾耐.....:lol:

洋房

原文章由 domcheng 於 07-12-5 10:03 發表

babbyeddie, 日睇到你講幼潛玩雞蛋, 我上2個月係屋企都同bb玩生雞蛋. 真係玩得好開心, 不過最後入咗醫院.因為全身紅哂, 醫生話好多亞b都會對味熟ga蛋白質敏感. ...

我地晚都玩左, 但太dirty, 玩左10mins到我就頂吾順....但bb就happy到暈, 我要想個法子比佢玩耐d.....有無提議???????

[ 本文章最後由 羊羊BB 於 07-12-5 10:07 編輯 ]

大宅

原文章由 domcheng 於 07-12-5 10:03 發表

babbyeddie, 尋日睇到你講幼潛玩雞蛋, 我上2個月係屋企都同bb玩生雞蛋. 真係玩得好開心, 不過最後入咗醫院.因為全身紅哂, 仲有d喘, 醫生話好多亞b都會對味熟ga蛋白質敏感. ...

hi domcheng :)

we suggested to "Leung E E" that they can consider using "corn starch" in water instead as it's much safer and the texture is v. interesting.

try adding a little water to the corn starch. it will become liquid but if u squeeze, it will return to a solid. babies would find it quite interesting.

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

羊羊bb
我都係好唔捨得
話哂都打咗好多字呀嗎
不過向前望
呀b都1才,
耍努力呀

我都
原文章由 羊羊BB 於 07-12-5 09:57 發表
我來o拉! 但我吾捨得之前果5x頁o牙.....

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

係呀
要好careful

你呀b冇樹呀嗎
食egg可以嗎??

babbyeddie, 尋日睇到你講幼潛玩雞蛋, 我上2個月係屋企都同bb玩生雞蛋. 真係玩得好開心, 不過最後入咗醫院.因為全身紅哂, 仲有d喘, 醫生話好多亞b都會對味熟ga蛋白質敏感. ...

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

不過唔玩呢個
可以學little mon 個ami directoress教用
whipping cream

or 用膠袋袋住個egg 比佢玩又如何??

佢個training 好多有用tips

原文章由 羊羊BB 於 07-12-5 10:06 發表

我地晚都玩左, 但太dirty, 玩左10mins到我就頂吾順....但bb就happy到暈, 我要想個法子比佢玩耐d.....有無提議???????

大宅

原文章由 Babyeddie 於 07-12-5 10:37 發表
不過唔玩呢個
可以學little mon 個ami directoress教用
whipping cream

or 用膠袋袋住個egg 比佢玩又如何??

佢個training 好多有用tips

u mean let baby touch the texture of whipping cream or ?

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

其實ami 個邊都有教唔好太extreme
mont係要比現實world bb 睇
你要教佢 freedom with boundary
好似唔一定要乜都好mont
唔一定要用木, 膠都可以
個目的係你其實係想透過件工具去令佢有專注力
木只係係有research 證實咗比軟吸引bb去玩
所以個focus係 個training本身
唔係件木

好似ami teacher 都buy hello kitty
個reason 係你都可比hello kitty 一d bb familiar的野去吸引bb
令佢有motivation去學習
如果有好正的mont 的環境
但唔可motivate佢去學都冇用

個人認為好多玩具本身都冇問題
問題係有d好多玩具bb佢好quick會冇興趣
我地要真係搵d佢地會好耐,
好似mont materials
係真係可以prolong attentionspan 的野比佢地玩lor
個ball ball池唔mont, but你可以turnit into好mont

辰]原文章由 羊羊BB 於 07-12-5 10:04 發表

你轉左新工o牙...我轉左老細o牙...冇以前個甘free, 要偷雞至上到來....:-(
我home除左tv o羊電子產品都無, 無cp, 無dvd, 無vcd, 無game products, 因為吾想bb接觸, 雖然佢大d一接觸其他小朋友一定會識, 但頂得幾耐 ... [/quote]

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

係呀
噴出嚟比佢摸
好多montessori school都有玩
仲要玩好耐
比egg安全好多
好正呀可

原文章由 bakusensei 於 07-12-5 10:40 發表

u mean let baby touch the texture of whipping cream or ?

洋房

原文章由 Babyeddie 於 07-12-5 10:53 發表
其實ami 個邊都有教唔好太extreme
mont係要比現實world bb 睇
你要教佢 freedom with boundary

婆婆都係好似你甘講, 所以點都要比bb睇少少tv

大宅

畀面勳章

大家好! 我又來報到先! 呢排屋企好少上網...
仲有仲有, 好開心, 有新mont topic, 我會多多支持家!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

見你無返工, 放咗假
無樹呀嗎

原文章由 Tata1668 於 07-12-5 11:59 發表
大家好! 我又來報到先! 呢排屋企好少上網...
仲有仲有, 好開心, 有新mont topic, 我會多多支持家!

首頁
12345...18

尾頁

跳至