自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果我同老公一齊去左, 咁bb會點, 我可以立定遺囑, 指定監護人嗎?? 要搵律師嗎???

禁止訪問

男爵府

原文章由 臭八婆 於 07-12-5 15:22 發表

有咩事慢慢講丫

你有咩想問...慢慢講...我係一個 authorized will-writer..
方便既 pm 我留問題..希望可以一一為你解答啦..

侯爵府

我真係頂你唔順, 就o黎俾你笑死!

有咩事慢慢講丫

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我有立嘅, 怕同老公有咩冬瓜豆腐, 間屋就留比 2 個仔, 仲有保險, 我都落 2 個仔名. 我個妹做監護人. 但老公保險仍係落我個名. 梗係要搵律師最好啦. :):):)
原文章由 GIVENPLS 於 07-12-5 12:09 發表
如果我同老公一齊去左, 咁bb會點, 我可以立定遺囑, 指定監護人嗎?? 要搵律師嗎???

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

Do you know how much for making a will? How does it work as I am afraid when I died, the laywer holding that will don't show up, then nobody knows I have make a will.... Or if I migrated to USA and died in USA, this will can effective only in HK?????

Thanks for your patience in answering my question.

原文章由 mimi362436 於 07-12-5 15:39 發表

你有咩想問...慢慢講...我係一個 authorized will-writer..

[ 本文章最後由 ewater 於 07-12-5 20:51 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

有咩事慢慢講丫

複式洋房

原文章由 wendykaka 於 07-12-5 19:06 發表
我有立嘅, 怕同老公有咩冬瓜豆腐, 間屋就留比 2 個仔, 仲有保險, 我都落 2 個仔名. 我個妹做監護人. 但老公保險仍係落我個名. 梗係要搵律師最好啦. :):):)
...

咁幾錢呀?? 你有律師介紹嗎??

複式洋房

原文章由 mimi362436 於 07-12-5 15:39 發表

即係點呀, 你可以幫我立平安紙
?

首頁

尾頁

跳至