興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

買左個小米盒子返黎, 裝左只用到本身既APP, 但DOWNLOAD唔到APP, 去到果個版面, 見到所有APP, 但右手邊CLICK唔到下載個ICON, 請各位指教一下, THANKS.

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:ykbb 的帖子

你講果個係咩地方?本身裝第三方app:
通常係電腦抄入手指安裝。
開小米同步經電腦裝入。
如果你有裝商城下載,就再睇咩事!
你買時有冇人教你?自己官方買架?

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

linggo 發表於 14-7-17 13:02
你講果個係咩地方?本身裝第三方app:
通常係電腦抄入手指安裝。
開小米同步經電腦裝入。
我係商城都download唔到, 部機係人地送俾我架, 所以無人教我.

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 ykbb 的帖子

其實各隻 app 有自己既安裝方法, 如你既 app 非 TV 版設計, 有機會要接 mouse 先按到....

一般方法如下...其他要自己摸索下...

搜尋 睇睇舊貼有答案.

請教點樣可以安裝千尋係大陸買的小米盒子?

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

ykbb 發表於 14-7-17 11:44
買左個小米盒子返黎, 裝左只用到本身既APP, 但DOWNLOAD唔到APP, 去到果個版面, 見到所有APP, 但右手邊CLICK ...
係用 沙發管家 安裝軟件的。或者可以安裝VST合聚合,就可以利用小米安裝軟件了。小米盒子本身是不會接受第三方軟件的,要安裝自己想要的軟件法︰要預備以下物品︰1. 一條傳輸線,可以連接小米盒子與電腦的傳輸線,要用手機專用傳輸線(三星、HTC)的都可以。2. 上網下載一個小米盒子最新懶人包,包括教你如把軟件放入小米的影片︰以下網頁內容,可供參考並可下載最新懶人包︰ http://www.youtube.com/watch?v=5IBdA8aev20 睇過條片自會知點解。首先要在電腦安裝一個名為''應用寶''軟件(懶人包有提供),用來把心愛的軟件放入小米盒子內的。如果你有用碗豆夾之類軟件,可嘗試安裝,唔得才轉用應用寶啦。用傳輸線連接小米和電腦,小米要通到電並開著部機。等電腦讀到有個小米進入之後,而應用寶也同樣讀到了,就可以把心愛的軟件放入應用寶內便可。如果想以後唔洗煩,上網找︰沙發管家(裝軟件專用)+兔子桌面(當為小米桌面用),裝埋入去啦,以後就以兔子桌面進入便可,咁我地的小米還可以繼續用的。記住,唔好自己玩越獄,我地玩唔起架。

首頁

尾頁

跳至