少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝比個女(4)激到喊咗出來,:-( 唔知係我EQ, 定我本身jealous 嗰女依賴工人仲多過我!
每一朝早個女起身必定發脾氣, 個個都唔要, 淨係要工人, 可能工人自細同佢一間房, 所以一唔見佢, 就大叫大喊揾佢, 我哋點鬧點氹都冇用。朝朝番工好似打完場仗, 唔開心就出門口。
發完脾氣後, 佢又會氹番你, say sorry, 真係唔知好嬲定好笑。
做人呀媽聽到嗰女話唔要自己, 都幾心痛呻完。
:-D :-D :-D

大宅

小朋友係咁架喇!有時我契仔好痴我 (我比較男仔頭) 唔痴佢媽媽,都搞到佢媽媽好唔知點咁。但係佢又會轉返頭黎幫媽媽蓋被,搽cream。呢啲我就冇份喇!所以你個女未必係唔要你,只係方式唔同架啫!

男爵府

原文章由 tungtung125 於 07-12-7 10:04 發表
今朝比個女(4歲)激到喊咗出來,:-( 唔知係我EQ低, 定我本身jealous 嗰女依賴工人仲多過我!
每一朝早個女起身必定發脾氣, 個個都唔要, 淨係要工人, 可能工人自細同佢一間房, 所以一唔見佢, 就大叫大喊揾佢, 我哋點鬧 ...

我細仔(5歲)都好似你個女咁,乜都要工人姐姐,有時工人放o左假,佢訓醒覺唔見姐姐都會發脾氣喊。可能工人姐姐由出世湊佢到依家,大家相處耐o左有感情,而小朋友根本就唔明白,工人o係呢個家係做咩角色,甚致唔知工人姐姐會有走o既一日。慢慢唻啦!你個女發o下小姐脾氣o者 最後佢都有同你say sorry,証明佢都好錫你呢個媽咪啦

大宅

回覆 #3 祖明 的文章

我好明白佢同工人嘅感情!! 佢哋相處時間多過我, 況且工人遷就佢, 唔打唔鬧做好人, 始終好過我呢個衰人(又罰又鬧)!! 我試個發悔氣叫佢叫工人做媽咪, 跟佢番菲律賓 但佢又唔制, 話我先至係, 叫佢放假跟埋工人去街, 佢又話唔好, 唉, 都唔知點攪, 唯有只眼開只眼閉。費事成日嘈交, 影响母女感情。

大宅

回覆 #2 madmaclau 的文章

咁佢都好錫我, 可能我想佢錫我多過工人

首頁

尾頁

跳至