興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Hi:我想問邊到有整得"Sony Cyber-Shot DSC-T1"???因我趺咗落地後畫面只有"全白色"任何制都冇反應!!!......上廠要$300人工 + 零件費*好貴*
((((部机係我借"朋友"用))))---我應該點好呢?

1.買部二手陪比佢.....幾多錢呢??有冇人有呀??
2.陪錢應幾多好呢??
3.邊到可維修平啲??
4.全新how much??

有冇人可幫到我??因我對相機唔熟識,many thx!!!!

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 sally1128 於 07-12-14 14:35 發表

Hi:我想問邊到有整得"Sony Cyber-Shot DSC-T1"???因我趺咗落地後畫面只有"全白色"任何制都冇反應!!!......上廠要$300人工 + 零件費*好貴*

1.買部二手陪比佢.....幾多 ...

整壞左, 都係拎返原廠修理返好俾人好d
買二手, 可能個friend 唔鍾意用人地的二手野

大宅

可以考慮即刻同佢絕交…搞掂

所以我好怕問人借野,如果呢D少野,我會買過個新既俾佢,費事整返都仲有手尾,舊既整得返就自己用。

原文章由 sally1128 於 07-12-14 14:35 發表

侯爵府

sony t-1 本身個ccd 係有出廠problem. 之前我有一部, ccd 壞左 (of course 無跌過), 本來打算掉左去, 但又好好彩, 比我係bk 見到話sony 公報回收免費更換ccd, 結果唔使錢整好左, 之後賣左去 2 手店

早2日, 家姐係japan 反黎, 佢比我睇佢部sony t-1 又係同我一樣, 個ccd 壞左, 我同佢講我個case, 但因佢係係日本買, 又趕住返日本. 我估佢都係掉左算架啦.

我講咁多野, 係提意你打去customer service 問下, 有無可能係ccd 壞左,仲有無得免費修理...

如果再買, 5好買 t-1 啦.

侯爵府

sally1128,

你無dc 咩? 我有3部, 其中一部係samsung L85 全新既, 係早輪買tv 送既, 好靚架, 有 8百萬像. 有無興趣? 平讓

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Samsung 搵唔到L85, 係唔係 i85???

原文章由 MomMom 於 07-12-15 11:17 發表
sally1128,

你無dc 咩? 我有3部, 其中一部係samsung L85 全新既, 係早輪買tv 送既, 好靚架, 有 8百萬像. 有無興趣? 平讓

[ 本文章最後由 clpapa 於 07-12-15 12:24 編輯 ]

侯爵府

唔係, 呢個:

http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/1196/show.html

原文章由 clpapa 於 07-12-15 12:23 發表
Samsung 搵唔到L85, 係唔係 i85???
http://www.samsung.com/hk/products/digitalcamera/digitalcamera/images/i85-m.jpg

侯爵府

而且t1 停產左3 年啦,都冇可能買到新貨了~俾您見到話新貨既都唔好買添呀~~
我都覺得拎去整返好先俾返人會好d ~
愛是恆久忍耐......

侯爵府

原文章由 MomMom 於 15/12/07 11:15 AM 發表
sony t-1 本身個ccd 係有出廠problem. 之前我有一部, ccd 壞左 (of course 無跌過), 本來打算掉左去, 但又好好彩, 比我係bk 見到話sony 公報回收免費更換ccd, 結果唔使錢整好左, 之後賣左去 2 手店

早2日, 家 ...

實不相瞞,因我都有部t1 ,請問而家ccd仲有冇得換呀~?

侯爵府

佢announce 回收而係大半年前既事啦, 你即管打去customer service 問下啦:lol: 你部有無壞?

原文章由 新紮媽媽 於 07-12-15 19:16 發表

實不相瞞,因我都有部t1 ,請問而家ccd仲有冇得換呀~?

侯爵府

原文章由 MomMom 於 15/12/07 09:06 PM 發表
佢announce 回收而係大半年前既事啦, 你即管打去customer service 問下啦:lol: 你部有無壞?

冇呀~
但如果佢公佈得可更換即係本身可係有問題啦~
anyway 冇都冇所謂啦....我而家都係用黎拍片多...用到就算了~

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

淨係搵到呢段新聞, 不如打去問la.

http://www.go2hk.com/forum/article.asp?articleid=11624

原文章由 新紮媽媽 於 07-12-15 23:18 發表

冇呀~
但如果佢公佈得可更換即係本身可係有問題啦~
anyway 冇都冇所謂啦....我而家都係用黎拍片多...用到就算了~

大宅

醒目開學勳章

我都有部相機想賣,請問邊道有2手店呀? thx

原文章由 MomMom 於 07-12-15 11:15 發表

早2日, 家 ...

侯爵府

原文章由 clpapa 於 16/12/07 09:23 AM 發表
淨係搵到呢段新聞, 不如打去問la.

http://www.go2hk.com/forum/article.asp?articleid=11624

thank you thank you

首頁

尾頁

跳至