跳至

首頁

尾頁

大宅

好耐無留過言, 我懶所以都係睇多....

想問下你地有無買學行車俾baby呀? 因為成日聽人話bb車對bb對腳唔好... 所以我一直都心大心細唔知買唔買好.

BB而家先開始叫做識抓, 向前兩步, 向後3步個隻lor. 不過佢而家好鍾意扶住d野企, 一俾佢企係度佢就好開心ga la. 我剛剛知道又bingo左兩個月, 好難成日跪係度同佢企, 所以買學行車既念頭有出現喇...

你地有無用bb車呀? 覺得買唔買好呢?

thanks thanks!!

大宅

恭喜, 恭喜! 你要小心保重身體啦~~
我個仔由6個月大用學行車直到依家, 我就覺得幾好了. 因為佢好痴身, 擺落綱床或地墊行開陣都唔得, 但擺落學行車佢就可以追住我, 望到我佢就無咁扭計, 我都可以一邊同佢傾計一邊做野. 但係阿仔依家高左好多, 部學行車已較到最高, 佢都有少少屈起對腳來行路. 而且佢就來識行, 可能唔會再肯坐學行車, 我諗部學行車都唔可以用得好耐了. 如果你依家先買, 我驚你都係唔用得好耐喎, 你考慮吓~~
我有一對寶貝仔女

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

首先恭喜你,三年抱兩!

我無買到學行車,幾次想買但買唔到/有阻滯,我預計可能唔買,因為睇黎呀仔鐘意自己摸索。我其實都怕佢晌架車仔到跌落黎。如果係圓型坐入去果隻就唔諗住買,我屋企好多人反對。
原文章由 wongbbb 於 18/12/2007 18:56 發表
好耐無留過言, 我懶所以都係睇多....

想問下你地有無買學行車俾baby呀? 因為成日聽人話bb車對bb對腳唔好... 所以我一直都心大心細唔知買唔買好.

BB而家先開始叫做識抓, 向前兩步, 向後3步個隻lor. 不過佢而家好 ...

大宅

真係恭喜你呀

我同c6一早已決定唔會俾學行車呀仔,因為bb係鐘意自己
去摸索呢個世界, 同埋唔係一定要學行車佢先識行ga ma,
我地都係想佢自自然然咁去學囉

隻衰豬豬係我同爸b既心肝寶貝黎ga...哈哈!

”佢係2月15日出世的豬BB”

大宅

恭喜, 恭喜!

我唔會俾學行車bb, 怕唔好.

TAKE CARE YOURSELF.

大宅

恭喜恭喜 恭喜你有左身紀

我都無比仔仔坐學行車, 我表弟以前成日反車o既, 怕怕~

別墅

恭喜您呀

我都有比阿 b坐學行車

[ 本文章最後由 vantam 於 07-12-19 10:19 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

恭喜wongbbb
bb未夠一歲就陀住個細係好辛苦架(想當年我陀住衡衡時哥哥歲半我都辛苦到嘔 ),小心d呀,d粗重野搵人幫下手啦。
我家兩兄弟都冇坐學行車呀,我覺得對學行冇乜幫助,但就可以減輕妳湊bb o既壓力囉:lol

子爵府

好媽媽勳章

哈哈~ 恭喜~~
我個b有部似點心車款的學行車(不是俾佢坐落去那款) 不過阿b就好小用來學行, 佢反而最愛推住張木椅,周屋行, 好攪笑, 佢喜歡一路推,一路拍張椅面.

[ 本文章最後由 小天使 於 07-12-19 12:41 編輯 ]

大宅

thanks 咁多位呀!!

我係兩年抱兩呀... 小B出世既時間, 大B大概17個月左右啦~~ 不過生埋呢個我就可以收工lu, 自己一個揍我真係無本事再諗3年抱3喇, even我老公好想...

聽左你地咁多位mummy既意見我都係唔買學行車俾阿B lu... 就佢自由發展啦. 反正佢都成日俾我地話蠢bb同埋懶豬ga la.

小天使,
我都有考慮過買你阿b呢款ga, 但係我個仔未識自己企, 佢一定要扶, 我怕個車"look"會旭, 佢就會成個"par"左你地下呀....

公爵府

恭喜你呀, 我小b出世時, 大b20個月, 同你差不多! 我都只買推的學行車比佢地!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至