懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

食左23日蒸肉餅飯

大宅

回覆 Pandaella 的帖子

如果請咗個衰陪月的話, 可能你仲冇啖好食/冇覺好瞓呀....
我就係一個人辨喇....

別墅

引用:回覆+Pandaella+的帖子如果請咗個衰陪月的

原帖由 kpypolly 於 14-08-02 發表

如果請咗個衰陪月的話, 可能你仲冇啖好食/冇覺好瞓呀....
甘慘我個人覺得瞓覺仲緊要過食野,無啖好食最多覺得厭倦~無覺好瞓會精神崩潰的😱你個陪月係咪玩野,基本比產後媽媽休息都做唔到?!

大宅

佢對bb好温柔, 但係bb七日人仔餵佢食四安奶, 搞到bb口鼻噴奶都唔知, 佢在場我唔敢瞓覺, 成日喺廚房度玩電話, 阿b有咩事都唔知, 我開刀已經痛到死吓死吓,仲要冇覺好瞓, 叫佢理多啲bb, 佢突然話腰痛唔可以再做.
回想起嗰段日子真係覺得好慘

子爵府

2023年兔年勳章

回覆:無請陪月,結果...

可以蒸下排骨,蒸雞,蒸魚,炒肉片

子爵府

我工人唔多識煮飯,加上我又5怕厭,坐100日用都係食蒸肉片,有時加蒸魚,鳮酒,豬腳薑。

Pandaella  好厲害呀~  發表於 14-8-8 12:47

大宅

回覆:kpypolly 的帖子

甘似我個白痴陪月既,係咪姓蘇ka?

大宅

回覆 SydneyC 的帖子

世界上白痴陪月實在太多喇, 佢叫ann姐, 姓馮名x女, 又名銀x !!

大宅

回覆:kpypolly 的帖子

應該開個black list陪月帖

大宅

回覆 SydneyC 的帖子

其實係有架, 我個case係第一嗰個.

衰陪月 黑名單
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=12309923&fromuid=1199468

男爵府

引用:Quote:原帖由 kpypolly 於 14-08-02 發表回

原帖由 Pandaella 於 14-08-02 發表
甘慘我個人覺得瞓覺仲緊要過食野,無啖好食最多覺得厭倦~無覺好瞓會精神崩潰的😱你個陪月係 ...
我都覺得有覺好訓緊要過食野, 識好多人坐月期間都係自己落街食, 自己為例, 當時唔識, 以為人多好辦事, 結果, 奶奶加工人加多個親戚, 一人一句, 攪到我成日都訓得唔好, 再揀就只要工人加陪月就好夠

首頁

尾頁

跳至